• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Od czego zacząć C#

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
548 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2015 w C# przez achilles147 Dyskutant (9,580 p.)
Witam wszystkich piszę z prośbą ponieważ od długiego czasu zajmowałem się c++ i znałem ten język dość dobrze teraz jednak znalazłem pracę, w której poproszono mnie abym nauczył się C#. Więc pytanie i prośba jest taka od czego tu by dobrze zacząć jakie są różnice między c++, jakiej literatury użyć.

Pozdrawiam:)

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez Ursan Bywalec (2,920 p.)
edycja 28 kwietnia 2015 przez Ursan
Ja zakupiłem "Język C# ... i platforma .NET ... " od Andrew'a Troelsen'a. Polecam.(tylko przekartkowałem na razie...)

Jeśli znasz C++ nie powinieneś mieć problemów z C#

Różnice podaje (chyba) nawet wikipedia.
+1 głos
odpowiedź 28 kwietnia 2015 przez MoWerr Obywatel (1,940 p.)
Ogólnie bardzo dobrą książką jest "Język C# 2010 i platforma .NET 4" z tym, że wprowadza ona wszystko po kolei, więc możesz się trochę nudzić przy niektórych zagadnieniach, które znasz z innych języków.

Inną dobrą książką jest "Visual Studio 2013. Podręcznik programowania w C# z zadaniami". Narzuca ona szybsze tempo wprowadzania poszczególnych zagadnień, ale przez to, wszystko omówione jest "po łebkach". Warto zwrócić uwagę na to, że jest tu wiele przykładów/zadań, więc ogólnikowe omówienie rekompensuje nam praktyka.

Sam musisz wybrać jaki styl pasuje Ci najbardziej i znaleźć do niego odpowiednią książke. Powodzenia w poszukiwaniach ;]

Podobne pytania

+5 głosów
5 odpowiedzi 708 wizyt
+19 głosów
28 odpowiedzi 2,090 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Wiktor Stary wyjadacz (11,120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,945 wizyt

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,674 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...