• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C++ Pomysł na: program okienkowy każdego dnia (cz. 2)

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+2 głosów
1,969 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2015 w C i C++ przez niezalogowany
No więc to już druga cześć mojego pytania, a raczej to samo zadane drugi raz: co by tu można zrobić w C++ Builder, czyli okienkowo-obiektowo. W poprzednim temacie dostałem bardzo fajną odpowiedź od krecik1334, or somfink lajk det, żebym zrobił program, który co godzinę zmusza mnie od odejścia od komputera na 10 minut ;) Super pomysł, już zrobiłem, a nawet założę pytanie na jego temat, bo mam mini problemik :3 Kolejną odpowiedzią był kalkulator. Jeszcze nie zrobiłem, ale zamierzam zrobić. Odpowiedź żebym zrobił mobilną wersję tego forum była za trudna :) Potrzebuję kolejnych pomysłów! PILNIE!!! Dziękuję :)

6 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 23 kwietnia 2015 przez wojciech.szlosek Użytkownik (960 p.)
Zrób amatorski program antywirusowy ;)
komentarz 23 kwietnia 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Trochę dużo cackania się z bazą danych, nie sądzisz?
komentarz 23 kwietnia 2015 przez niezalogowany
No, jednak nie jestem tak zaawansowany jak myślałem ;) Dopiero co niedawno skończyłem cały kurs C++ u Pana Zet. Czy wiesz coś o książce Grębosza ,,Symfonia C++"? Chyba zamierzam ją kupić, tymbardziej jeśli będą w niej już bardziej zaawansowane przykłady...
komentarz 17 sierpnia 2018 przez Szfierzak Gaduła (3,750 p.)
Bardziej aktualne jest Opus Magnum p. Grębosza, w której bierze na warsztat ostatnie standardy C++.
+1 głos
odpowiedź 5 lipca 2015 przez Unstable Nowicjusz (200 p.)
A może program, który zapamięta, gdzie kliknąłeś i odtworzy to, jako parametr podasz mu co ile sekund ma powtarzać (taki bot), szukałem czegoś takiego jak była wyprzedaż na steam i mini gra z klikaniem :]
+1 głos
odpowiedź 16 sierpnia 2018 przez Aisekai Nałogowiec (42,190 p.)
Podam Ci inny pomysł na jakąś aplikacje. Wejdź na githuba i wyszukaj jakieś fajne Rest Api. Pobierz jakąś bazę danych, skonfiguruj ją (prawdopodobnie będzie to potrzebne) i napisz Clienta do niego.

O ile dobrze mi wiadomo, możesz pobrać taki projekt i zmienić konfigurację bazy danych.
0 głosów
odpowiedź 23 kwietnia 2015 przez Do.Zzay Mądrala (5,700 p.)
Zrób bota z którym można rozmawiać.
komentarz 24 kwietnia 2015 przez niezalogowany
O! Ciekawe, trzeba sprawdzić, jakby tu zrobić sztuczną, głupią inteligencję ;)
komentarz 16 sierpnia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Sieci neuronowe, duzymoc obliczeniowa, kilka algorytmow, krotko mowiac, stworzenie AI bez srodkow i wiedzy na ten temat jest ciezkie. Sam chcialrm, ale coz nie da sie az.tak latwo. Ja bym najpierw doradzil przejsc na Qt, ktore jednal jest uzywany w formach, bo builder raczej nie
0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2015 przez Ar4mel Nowicjusz (200 p.)
Podasz ten programik co każe odejść na 10 minut? Bo chciałbym zobaczyć.
komentarz 5 lipca 2015 przez niezalogowany
Hm, no czem nie :)

Ale jednak: nie wiem jakbym miał ci to wysłać (byś mi musiał e-maila podać, albo jakiś inny sposób) i jest odrobinkę niedokończony, bo mam mały problem, ale to dam ci wersję 1.0 jak coś ;) Ale wszystko działa!
komentarz 5 lipca 2015 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)
Załóż sobie dropboxa :)
komentarz 6 lipca 2015 przez niezalogowany
Tak coś myślałem ;) Dobra, się zobaczy jak na razie.
komentarz 16 sierpnia 2018 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)

@Ar4mel,
Nie żadnego dropbixa tylko githuba i naucz się posługiwać gitem. W życiu bym nie uruchomił od nikogo  pliku exe. Najlepiej mieć jest źródło i samemu sobie to skompilować.

0 głosów
odpowiedź 16 sierpnia 2018 przez XezolPL Obywatel (1,530 p.)
Daily programmer na redicie

Podobne pytania

–1 głos
3 odpowiedzi 1,440 wizyt
+2 głosów
5 odpowiedzi 3,529 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 369 wizyt

93,434 zapytań

142,429 odpowiedzi

322,662 komentarzy

62,797 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...