• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Raspberry pi do nauki programowania

Mały hosting, OGROMNE możliwości
+1 głos
1,585 wizyt
pytanie zadane 15 grudnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez MariuszP Początkujący (250 p.)
Witam. co prawda podobne pytanie już padło, ale nie znalazłem tam szczegółowej odpowiedzi. Mianowicie, od jakiegoś czasu uczę się programowania w języku c++. Chciałbym się dowiedzieć czy raspberry pi mogłoby mi się jakoś przydać do nauki tego języka ? Czytałem, że jest przydatne przy pythonie, ale o c++ nigdzie nie mogłem znaleźć wzmianki. Z góry dziękuję za odpowiedzi!

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 15 grudnia 2015 przez RegularLemon Stary wyjadacz (12,280 p.)
Hmm, bardziej spróbowałbym w Arduino. Jest łatwiejsze dla początkujących i w sieci jest bardzo dużo poradników i gotowych projektów do zrealizowania.
komentarz 16 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Arduino programuje się w C
0 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2016 przez Kamson Gaduła (4,280 p.)
Na raspberry Pi możesz łatwo zainstalować code blocks i na nim pisać swoje programy tak samo jak na zwykłym PC.Jeśli chodzi o programowanie pinów GPIO to umożliwa to biblioteka Wiring Pi,wtedy mógłbyś pisać programy z użyciem np.diod LED czy różnych czujników.
0 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2016 przez niezalogowany
Chwila a co dokładnie chcesz zrobić w tym języku pisać programy okienkowe czy jakieś elektroniczne projekty?

Bo jak aplikacje okienkowe to możesz sobie zainstalować linux na kompie i mieć do samo co na raspberry pi za darmo bez kupowania sprzętu

Jak jakaś elektronika to arduino

w razie pytań pisz do mnie na PW

Podobne pytania

+2 głosów
0 odpowiedzi 922 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2016 w Python przez Dorota313 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,929 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,433 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2016 w Sprzęt komputerowy przez Mariuszow Nowicjusz (120 p.)

93,719 zapytań

142,632 odpowiedzi

323,264 komentarzy

63,266 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...