• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tworzenie Applet'u Java

Object Storage Arubacloud
–2 głosów
239 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2015 w Java przez niezalogowany
Cześć, mam stworzyć Applet w Java do szokły i mam problem z zaczeciem zna ktoś jakieś dobre kursy albo tutoriale jak zrobić taki aplet ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 listopada 2015 przez uczeń1998 Obywatel (1,930 p.)
wybrane 24 listopada 2015
 
Najlepsza

Musisz zastąpić metodę rozruchową "main" na "public void init()"

usuwasz .setDefaultClose... bo aplet się nie zamyka

setVisible też... aplet jest zawsze widoczny

setSize też... wielkość apletu ustalasz w przeglądarce

potem robisz z tego plik JAR i dodajesz do kodu html

<applet code="Bubbles.class" width="350" height="350">
Java applet that draws animated bubbles.
</applet>

komentarz 25 listopada 2015 przez niezalogowany
spox wielkie dzięki, a tak po za tym wiesz skąd mozna pobrać gotowy aplet ?
–1 głos
odpowiedź 23 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
komentarz 24 listopada 2015 przez niezalogowany
Haha śmieszne.... geniusz z ciebie ... gdyby tu chodziło o wpisanie czegoś w google to bym nie pisał posta na forum.
komentarz 24 listopada 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
edycja 24 listopada 2015 przez R[a]=d(ek);

Cześć, mam stworzyć Applet w Java do szokły i mam problem z zaczeciem zna ktoś jakieś dobre kursy albo tutoriale jak zrobić taki aplet ?

Dostałeś tutorial? Dostałeś "geniuszu". Jak ci chodziło o cos innego to trzeba było sie konkretnie wyracić o co ci chodzi, a nie teraz sie GŁUPIO ŚMIAĆ! Kolega niżej podał ci baardzo ogólny schemat stworzenia apletu jest to kod jak go wstawić na strone i po krótce jak go stworzyć (plik .class).. I co tez "geniuszu" będziesz sie z niego nabijał bo ci chciał pomóc...? 

 

EDIT:: 

Osobiście moge ci jeszcze polecić książkę: Steven Holzner JAVA2 Szybkie wprowadzenie. 

Tam masz mase info o alpetach i dużo kodu ładnie wszystko opisane... 

 

 

 

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 598 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2015 w Java przez gab123 Mądrala (5,230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 803 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2015 w Java przez gab123 Mądrala (5,230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 239 wizyt
pytanie zadane 9 października 2015 w Java przez natrov Gaduła (3,970 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...