• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Jak jest z dostępnością programów na OS X

+2 głosów
596 wizyt
pytanie zadane 8 października 2015 w Systemy operacyjne, programy przez Madmix Początkujący (250 p.)
zamknięte 8 października 2015 przez Madmix

Cześć! otóż właśnie zacząłem pierwszy rok na kierunku 'computer science' (mieszkam za granicą), obecnie na uczelnię zabieram ze sobą taniego laptopa od Lenovo z WIN10. Generalnie jestem zadowolony natomiast ostatnio miałem okazję spróbować OS X na iMacu i nie ukrywam, że ten system bardzo mi się spodobał. Planuję do świąt odłożyć sobie pieniądze na MacBooka Pro i tutaj pojawia się moje pytanie. Jak jest z dostępnością różnych narzędzi oraz programów? czy może się okazać, że na OS X nie będę w stanie zrobić czegoś co mógłbym zrobić na WIN? czy wszystkie programy głównego nurtu maja swoje odpowiedniki na OS X?

komentarz zamknięcia: rozwiazanie problemu

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 8 października 2015 przez tarnasm Gaduła (3,030 p.)
To zalezy co chcesz na tym kompie robić, jakich narzędzi używać. Np Visual Studio nie ma na OSX.
komentarz 8 października 2015 przez Madmix Początkujący (250 p.)
dopiero zaczynam wiec ciezko mi stwierdzic czego bede uzywal, Visual Studio raczej mi sie nie przyda bo nie lubie IDE. Obecnie uzywam SublimeText 3 i XAMPP, w pytaniu chodzi mi bardziej o to, czy praca na OS X moze sprawiac jakies problemy, ktore sa raczej malo prawdopodobne na WIN.

Na dzien dzisiejszy uczymy sie JS i SQL ale w kolejce czeka Java i C++ a z tymi dwoma nie mialem jeszcze stycznosci.
0 głosów
odpowiedź 8 października 2015 przez Madmix Początkujący (250 p.)
wlasnie zdalem sobie sprawe z tego, ze na OS X mozna uzywac WIN wiec zamykam temat, dzieki za zainteresowanie

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 610 wizyt
pytanie zadane 3 września 2015 w Systemy operacyjne, programy przez Mizukage Pasjonat (21,750 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,041 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 277 wizyt
pytanie zadane 6 września 2015 w Systemy operacyjne, programy przez niezalogowany

93,731 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,286 komentarzy

63,291 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...