• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kwalifikacje zawodowe

+5 głosów
904 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)
Jestem na profilu informatycznym i ciekawi mnie jak poszło wam na egzaminach, ogólnie ze wszystkich lat. Uczyliście się coś, może na farta?

5 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)

Jeśli chodzi o egzaminy:

Przed maturą jeden humanista mówi do drugiego: Ty, powatarzałeś coś do egzaminu?

Drugi odpowiada: Tak, będzie dobrze, będzie dobrze ...

A tak na serio to nie miałem jeszcze żadnych egzaminów, ale pisałem konkurs OIG II etap. I bardzo słabo mi poszło, żebym skumał jedno zadanko to bym przeszedł ale się zapętliłem.No i niestety nie przeszedłem.

+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez thedaw Obywatel (1,810 p.)
W czerwcu zdaje E12 i powoli zaczynam sobie do niego powtarzać. Szczególnie z tej strony http://egzamin-informatyk.pl/e12-e13-e14-testy-online-egzamin-zawodowy + zeszyty z notatkami z lekcji.
+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez Kicany Gaduła (3,220 p.)
W moim przypadku aktualnie kończę profil informatyczny, niestety jestem z tej starej podstawy programowej. Z tym że mogę powiedzieć że umnie zdawanie jak i ogólnie wiedze dot. informatyki i wszystkich dziedzin z nią związanych zawdzięczam wyłącznie zajawce. Która z nocy na noc napędza koło zamachowe. Rozwiązywanie jednego bądź dwóch zagadnień nurtujących dziennie przez pewien dłuższy okres (właśnie oglądam podcast Mirosława Zalenta - Jak osiągnąć sukces zawodowy w branży IT?), może spowodować że żaden test czy egazmin nie sprawi żadnego problemu a pytania które uważane są za trudne przemienią się w śmieszne.
Oraz jak  powyżej wspomniał vetti polecam także rozwiązywanie testów na: egzamin-informatyk.pl
+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez MatexQ Bywalec (2,260 p.)
Ja zdawałem w styczniu E12. Powiem wam, że 7-8 pytan powtórzyło się na egzaminie państwowym. Robienie testów dużo daje tak więc polecam wam ćwiczenie :) egzamin zdałem oczywiście :)
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Wiktor Stary wyjadacz (11,120 p.)
Uczyłeś się z książek?
komentarz 11 kwietnia 2015 przez MatexQ Bywalec (2,260 p.)
Nic się nie uczyłem. Jedynie to co wynosiłem z lekcji i w ciągu tygodnia robiłem testy ze strony Pana Mirosława Zelenta. Dzięki temu 8 pytań na egzamienie zaznaczyłem z marszu :) 8 punktów za darmo :)
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)
Czyli metodą slight edgową robiąc sobie codziennie po 8 zadań dam radę?
komentarz 11 kwietnia 2015 przez MatexQ Bywalec (2,260 p.)
Zrób sobie codziennie jeden test. Jak nie znasz odpowiedzi to zaznacz to co czujesz, a potem sprawdź poprawną dlaczego tak jest a nie inaczej :)
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Życzę wszystkiem powodzenia :)
Sam żałuję, że nie byłem aż tak świadomy i nie wybrałem technikum.
Jesteście zadowoleni ze swojej szkoły ? Jeśli tak to dlaczego ?
Wydaje mi się, że nie ma co żałować jeżeli masz prowadzone nauki ścisłe na zadawalającym poziomie, a przykładowo programowania uczysz się sam.

Pozdrawiam.
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Chodzi o to ze w technikum uczysz sie praktycznych rzezczy.
To jest istotne.
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)
Ja nie żałuję. Poznałem starszych rówieśników, którzy mi pomagają. Praktyka w technikum jedna z lepszych zalet, które tam mam.
komentarz 11 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Ja od mojej przyszłej szkoły oczekuję tylko teorii - praktyki nauczę się sam.
Dlatego wybrałbym liceum. :)
komentarz 11 kwietnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
Właśnie poprzez tą praktykę wybrałbym liceum, szkoda że kiedyś tak nie myślałem

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,624 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 709 wizyt

93,607 zapytań

142,530 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...