• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Srodowisko z czarnym interfejsem

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
3,407 wizyt
pytanie zadane 28 września 2015 w C i C++ przez Sinnley Stary wyjadacz (12,810 p.)
edycja 28 września 2015 przez Sinnley
Szukam srodowiska do c++, ktore miałoby opcje zmiany koloru interfejsu na ciemny, tak jak jest to mozliwe np w Notepadzie++, a jak nie jest w CodeBlocks.

Jest ktos w stanie cos polecic?

 

EDIT: Zalezaloby mi na tym, zeby wbudowany byl tez kompilator i debugger, tak jak w codeblocksie. Z pewnoscia uzywalbym wlasnie jego, gdyby nie to, ze ten bialy ekran niemilosiernie wali po oczach.

11 odpowiedzi

+8 głosów
odpowiedź 28 września 2015 przez niezalogowany
Oczywiście Visual Studio
+4 głosów
odpowiedź 29 września 2015 przez Radfler VIP (101,030 p.)
edycja 31 października 2015 przez Radfler
Słucham? Jak się nie da: http://imgur.com/PZJHX8m

Jak to zrobić: idziemy ścieżką Settings -> Editor -> Syntax Highlighting a potem możemy robić czego dusza zapragnie: dodać nowe słowa kluczowe czy zmienić tła i style czcionek :)
komentarz 29 września 2015 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
edycja 29 września 2015 przez Szahid
Jak to zrobiłeś miszczu ?
komentarz 29 września 2015 przez Radfler VIP (101,030 p.)
Settings -> Editor -> Syntax Highlighting

 A dalej droga wolna...
komentarz 29 września 2015 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Mam nadzieje że kiedyś spotkam Cie w jakimś barze i postanowie postawić Ci piwo.
komentarz 29 września 2015 przez Radfler VIP (101,030 p.)
Zapamiętam to sobie! :D
+1 głos
odpowiedź 28 września 2015 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)

Ja korzystam z SublimeText. Bardzo fajny edytor :) 
https://www.sublimetext.com

Pozdrawiam,

komentarz 28 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)

ale do C++? surprise myslalem ze on jest do weba :D

komentarz 28 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
Aktualnie jest do wszystkiego. Wystarczy, że ma kolorowanie składni i już śmiga jak trzeba. A nawet build-toole się znajdą w dodatkach.

Typowo do weba to jest Brackets.
komentarz 29 września 2015 przez Porcupine Nałogowiec (31,560 p.)
Tak jak kolega wyżej napisał, do wszystkiego. I możesz pobierać różne gotowe paczki, które poprawiają kolorowanie składni i przyśpieszają pisanie dla konkretnych języków :)
+1 głos
odpowiedź 28 września 2015 przez Muminek Dyskutant (8,650 p.)
+1 głos
odpowiedź 29 września 2015 przez Marksman Początkujący (260 p.)

W Code::Blocks też można zmienić interfejs - wystarczy zmienić styl Windowsa lub Linuxa.

U mnie styl Windows Concave 7 + styl C::B modnokai night shift.

http://screenshot.sh/mKSOI51gdIiPT

+1 głos
odpowiedź 29 września 2015 przez swiatlyk Użytkownik (800 p.)
Najlepiej będzie jak sam wypróbujesz kilka środowsik. Każdemu może podobać się co innego. Ja bawiłem się C::B NetBeans Eclipse i VS i na dłużej zostałem właśnie przy Visual Studio.
0 głosów
odpowiedź 28 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Jest to możliwe np. w Atomiehttps://atom.io/.

komentarz 28 września 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Tak sie podepne. Da się pod atoma podpiąć kompilator, w sensie klikam F9 i sie kompiluje?

I jeszcze jedno - można w tym jakieś pliki projektu tworzyć? Mam cpp i h podpięte pod projekt a on mi, tak jak w c::b, pokazuje je podzielone na headers i sources?
komentarz 28 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Hmm... rzeczywiście, nie obejrzałem dokładnie pytania. Była mowa o Notepadzie++, więc pomyślałem także o innych edytorach, nie patrząc, że chodzi o IDE. Mam nadzieję, że mi wybaczycie wink

 

komentarz 28 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
W Atomie jest masa dodatków. Sam edytor nie jest idealny, ale jest spoko. Tak więc możesz sobie zainstalować plugin go kompilowania on-save albo po wciśnięciu kombinacji klawiszy, albo z linii poleceń programu itd. https://www.google.pl/search?q=atom+cpp+compile

Nie ma plików projektów (chociaż może są też pluginy do tego), natomiast za "projekt" Atom uważa po prostu folder i dodajesz "project folder" i masz go po lewej stronie w treeview.
komentarz 28 września 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
A no właśnie, to mi strasznie przeszkadzało jak próbowałem cokolwiek pisać coś w Atomie. Bo nie dosyć, że wszystko jest powpierprzane na chama w jedno miejsce, to jeszcze widze wszystkie *.o, makefile, *.exe itd.

Anyway, dzięki bardzo za odpowiedź, Soanvig.
komentarz 28 września 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)

Czemu w jedno miejsce... Katalogami po prostu zarządzasz sobie sam - Atom to nie jest IDE. Musisz umieć dbać o porządek w projekcie. Możesz sobie stworzyć np. katalogi: headers, sources i w sumie wyjdzie na jedno, prawda? :)

komentarz 29 września 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Też prawda, jeszcze zobacze jak to wygląda w praktyce.
0 głosów
odpowiedź 28 września 2015 przez Bantu Nałogowiec (34,170 p.)
W Eclipse możesz ustawić sobie wszystko na totalnie czarny.
0 głosów
odpowiedź 28 września 2015 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)

NetBeans IDE 8.0.2 

https://netbeans.org/downloads/ 

 

0 głosów
odpowiedź 28 września 2015 przez Rogargol Pasjonat (16,600 p.)
Ja standardowo polecam Qt Creator

Dobre autouzupelnianie i mozliwosc konfiguracji kolorow. :)
–2 głosów
odpowiedź 28 września 2015 przez Michał_Warmuz Mądrala (5,830 p.)
dev C++

używamy w szkole :)
komentarz 29 września 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

W której szkole crying

komentarz 29 września 2015 przez niezalogowany
Dev jest ok, ale jedynie na początek bo jest prosty. Do większych projektów się nie nadaje
komentarz 29 września 2015 przez niezalogowany
@Ehlert - rozwaliłeś mnie ;D
komentarz 29 września 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Kolega mi kiedyś powiedział, że jak wykładowca na Zut'cie zobaczył gościa z dev'em powiedział "Proszę mi z tym nie przychodzić na moje zajęcia!" laugh

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 994 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 1,577 wizyt
pytanie zadane 4 października 2015 w C# przez niezalogowany
+1 głos
8 odpowiedzi 2,562 wizyt
pytanie zadane 22 sierpnia 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez sofnir Gaduła (4,690 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...