• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak to zrobić?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
239 wizyt
pytanie zadane 18 września 2015 w C i C++ przez Nlvg Użytkownik (550 p.)

Witam serdecznie, chcę strorzyc pewnien system wyszukiwania 9 osób do "poczekalni". Nie za bardzo mam pojęcie jak to zrobić, może mi ktoś podradzić? Jakieś poradniki? Oto jak chciałbym żeby to miało działać:

 

 

Ma działać tak: Konta są podzielone na 4 rangi, wyszukiwarka ma wyszukac 9 osób+ mnie jako 10-a osobę. Pozostałe osoby muszą być online, offline muszą zostać wykluczone z wyszukiwania. Nastepnie ich status Ma być na "TAK", tak jak poprzednio status "NIE" ma być wykluczony. Jeś wgl taka możliwośc zrobienia tego? Może są jakieś gotowce, chociaz wolab bym nie?

Pozdrawiam serdecznie

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 września 2015 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Jaka poczekalnia? Co to za rysunek?
komentarz 18 września 2015 przez Nlvg Użytkownik (550 p.)
Nie mam pojęcia do czego to porównać wiec postaram się dokładniej to opisać.

1. Jeden uzytkownik zakłada poczekalnie.

2. "System" wyszukuje mu pozostałe 9 osób.

3. Te 9 osob muszą mieć taką samą rangę jak osoba która założyła poczekalnię.

4. Te pozostałe 9 osób musi być online w moim serwisie.

5. Te osoby muszą miec "włączoną" opcję dołączenia do poczekalni.

6. Osoby te dołączają do tej jednej osoby zakładającen poczekalnie.

7. Wszystkie 10 osób ma mieć shoutboxa tylko dla siebie.

Wiem że strasznie zamotane ale czy da się tak zrobić?
0 głosów
odpowiedź 18 września 2015 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)

Chodzi ci o zapytanie? Coś ala:

SELECT * FROM users WHERE rank = '$rank' AND online = '1' AND status = '1'

Poprostu zwykła kwerenda :) Wybierasz kogo chcesz ;)

komentarz 18 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Ale to jest pytanie a'la C/C++ wink

komentarz 18 września 2015 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)

nie spojrzałem :D

w tagu PHP więc wiesz :)

komentarz 18 września 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Hmm... rzeczywiście, nie zauważyłem tego. To teraz sam nie wiem, czego to pytanie dotyczy.
0 głosów
odpowiedź 18 września 2015 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Nie bardzo rozumiem jaki masz problem. Osoba ktora rozpoczyna poczekalnie staje sie takim "hostem" poczekalni i wyszukiwane sa osoby z ta sama ranga i jednoczesnie reszta wymagan (online i status "wanna be" :D). Wyszukiwanie przechodzi przez cala liste uzytkownikow nawet wiecej niz raz (na wypadek gdyny ktos zmienil status na TAK) podczas wyszukiwania dopoki nie znajdzie calej 10. Dodalbym jeszcze jakis priorytet (np czas oczekiwania ze statusem TAK) zeby nie zdarzaly sie sytuacje ze ktos dostaje sie od razu, a ktos inny czeka 10minut dlatego ze znalazl sie w zlym miejscu listy. Co do tego priorytetu, nie jestem pewien jak bym to rozwiazal w praktyce...

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 188 wizyt
pytanie zadane 2 września 2015 w HTML i CSS przez Duffer Początkujący (260 p.)
–1 głos
1 odpowiedź 108 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2020 w PHP przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 138 wizyt
pytanie zadane 22 stycznia 2019 w PHP przez BlaBlaCar Początkujący (440 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,662 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...