• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak to zrobic?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
182 wizyt
pytanie zadane 2 września 2015 w HTML i CSS przez Duffer Początkujący (260 p.)
Witam mam system rejestracji/logowania lecz mam problem ponieważ mam div który po kliknięcia przenośi do formularza logowania oraz drugi div który przenosi do formulaża rejestracji. Gdy użytkownik zarejestruje się musi się zalogowac lecz po zalogowaniu wszystko działa tylko może ciągle na głównej stronie się logować tak bez przerwy więc mam pytanie czy da się zrobić żeby zalogowany użytkownik nie mógł klikać w tego div'a albo żeby ten div zamieniał się na inny div np z wylogowaniem się.

Mój drugi problem jak zrobić gdy użytkownik się zalogował na stronie głównej pokazywało się Witaj (nick użytkownika)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 września 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
wybrane 2 września 2015 przez Duffer
 
Najlepsza
Z reguły jak ktoś się loguje to po zalogowaniu wyświetla mu się "pełna wersja strony" z nowymi możliwościami :) zapewne robisz tą samą stronę tylko z napisem " zalogowany" Musisz go przekierować na inną stronę, i w niej po prostu usuń diva, wtedy osoba nowa będzie go widzaiła a po zalogowaniu już nie.
komentarz 2 września 2015 przez Duffer Początkujący (260 p.)
Nawet o tym nie pomyśłałem bardzo dziękuje PatrykTal

PS a z tym nickiem jak zrobić (jestem kąpletnie nowy)
0 głosów
odpowiedź 2 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
if (isset($_SESSION['login'])) -> pokaz div z wylogowaniem->przekieruj na stronę np logout.php gdzie niszczysz sesje.

else

pokaż div z zalogowaniem/rejestracją

Wyświetlasz po prostu  przez sesje.  Witaj:  <?=$_SESSION['user']?>

 

Zakładam, że przy logowaniu zapisujesz do sesji jej  stan, login usera.
komentarz 2 września 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
Mam lekkie wrażenie że ktoś dał ci - a ty oddałeś go mnie ? zgadłem ? człowieku OGARNIJ SIĘ !
komentarz 2 września 2015 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Po co miałbym ci dawać minusa? to raz, a dwa po co komentujesz coś co nie tyczy się pytania?  Chociaż móglbym ci dać minusa, bo twoja wypowiedź nie ma żadnych konkretów... i jeszcze to tworzenire kolejnych stron..

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 232 wizyt
pytanie zadane 18 września 2015 w C i C++ przez Nlvg Użytkownik (550 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 275 wizyt
pytanie zadane 12 września 2016 w PHP przez Kuba Kubas Początkujący (300 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 463 wizyt

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,078 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...