• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Uszkodzona karta graficzna czy może coś innego?

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
128 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2024 w Sprzęt komputerowy przez kubcio12312 Nowicjusz (120 p.)

Witam, na początku chciałbym wszystkich przywitać z racji tego że jestem tutaj nowy i mam nadzieję że uda mi się tutaj rozwiązać problem mianowicie:

Podczas grania w grę która nie jest jakaś wymagająca mam mikro lagi które występują dość często przez co granie nie daje mi żadnej przyjemności,  FPS w grze jest stałe nie mam żadnych dropów (co mnie totalnie zadziwia)

Więc chciałbym się dowiedzieć czy karta jest do wymiany czy może procesor? czy może w ogóle co innego

Zasilacz mam Be Quiet 500W i dysk SSD 1Tb

wrzucam zdjęcia z testów które wykonałem na aplikacjach gpu- z i cpu- z + informacje o moim komputerze

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 kwietnia 2024 przez Panelinio Stary wyjadacz (10,530 p.)
Nie podałeś jaki masz procesor, pokazałeś nam odczyt RAM z programu CPU-Z.
Temperatury wydają się być w normie, czyszczony komputer regularnie i prawidłowo?
Mało informacji jak na ten moment, może wina leżeć po stronie dysku. Nie jest zawalony? W tle nie masz żadnych większych procesów?

Równie dobrze może być to wina po stronie internetu, sterowników, wirusa. Podaj proszę więcej szczegółów, jak objawiają się lagi, jak komputer się zachowuje no i ile go masz ze sobą. Z tego co widzę karta do najnowszych nie należy.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 153 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2021 w Sprzęt komputerowy przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,710 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,541 wizyt

93,333 zapytań

142,326 odpowiedzi

322,405 komentarzy

62,669 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...