• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wolne działanie systemu windows 10 na laptopie Gmingowym

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
302 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2024 w Systemy operacyjne, programy przez faworekpotworek Nowicjusz (120 p.)
Witam posiadam laptopa HP Pavilion Gamin Laptop 15-ec0xx mam 8 GB ramu procesor AMD Razen 5 3550H Karta graficza GeForce GTX 1050 Dysk SSD . A komputer chodzi tragicznie bardzo wolno długi czas oczekiwania na właczenie aplikacji lub menu nie mowiąć o grach . Prosze o pomoc ręce mi opadają

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 stycznia 2024 przez whiteman808 Gaduła (3,430 p.)
Sprawdź autostart, programy działające w tle, czy antywirus nie zwalnia komputera, przeskanuj antywirem system, sprawdź w menedżerze zadań zużycie proca, ramu, co ci obciąża komputer najbardziej

U mnie np. przeglądarka mocno zjada zasoby więc pilnuję się z kartami

Czynników może być wiele, podałem Ci to co w pierwszej kolejności bym sprawdził

Jak to nie pomoże to może pokombinuj z przywróceniem systemu

Reinstalka to ostateczność
komentarz 15 stycznia 2024 przez faworekpotworek Nowicjusz (120 p.)
Dziękuję ci za odpowiedz . Wczoraj zainstalowałem na nowo system i ponownie to samo jest dużo powrotem programów od HP typu assisent hp smart itp odinstalowuje je i niby to samo w tle zazwyczaj 62 procesy niestety nie znajome mi :(
komentarz 16 stycznia 2024 przez j23 Mędrzec (195,240 p.)

Świeżo zainstalowany system nie powinien zamulać, nawet z tymi programami od producenta laptopa. Sprawdź temperatury CPU/GPU w spoczynku i w stresie, stan dysku (CrystalDiskInfo).

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 236 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 8,086 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 455 wizyt

93,329 zapytań

142,323 odpowiedzi

322,400 komentarzy

62,662 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...