• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Niepotrzebny css w wordpressie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
130 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2023 w JavaScript przez madmi121 Użytkownik (760 p.)

Hej.

Mam taki problem a mianowicie zrobiłem dużo wpisów w wordzie, po czym jak kopiowałem z worda do wordpressa to nie skopiowało mi również style, wie ktoś jak mogę za pomocą, krótkiego kodu usunąć przykładowo:

"<span style="color: #000000;"><span style="font-family: Times New Roman, serif;"><span style="font-size: large;"></span></span></span>"

Ze wszystkich wpisów?

Załączam zdjęcie jak to wygląda:

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

 

komentarz 24 sierpnia 2023 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
edycja 24 sierpnia 2023 przez adrian17
Otwórz w normalnym edytorze tekstu (...nie Wordzie) i wpisz do search-and-replace? Nie trzeba do czegoś takiego kodu pisać.

W sumie... a w jaki sposób zaznaczyłeś je na żółto?
komentarz 24 sierpnia 2023 przez madmi121 Użytkownik (760 p.)
ale to wszystko mam już wrzucone w wordpresie a co do zaznaczenia no to ctrl+f
komentarz 24 sierpnia 2023 przez VBService Ekspert (253,420 p.)

@madmi121, możesz, proszę, podać link do tej strony gdzie masz ten "niechciany" kod html?

1
komentarz 24 sierpnia 2023 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

ale to wszystko mam już wrzucone w wordpresie

...no ale udało Ci się to przekleić tutaj, tak? Skopiuj stamtąd, zedytuj w <czymkolwiek> i wklej z powrotem do wordpressa?

Nie widzę w czym widzisz problem tbh.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2023 przez Alekzg Użytkownik (830 p.)
wybrane 25 sierpnia 2023 przez madmi121
 
Najlepsza
Pobierz sobie sublimetext do edycji, a nie w wordzie. Widzę, że wiersze są takie same. W sublimetext zaznaczasz linijke, klikasz CTRL+SHIFT+D i usuwasz all.

W wordzie zapewne dajesz CTRL+h i całość zmien na puste pole i zniknie
komentarz 24 sierpnia 2023 przez madmi121 Użytkownik (760 p.)
ale ja te wpisy mam w Wordpressie jest ich bodajże z 40 i tam je muszę usunąć
+1 głos
odpowiedź 25 sierpnia 2023 przez VBService Ekspert (253,420 p.)
  1. otwórz w wordpress-ie ten tekst w trybie do edycji
  2. otwórz devtools-a, aby mieć dostęp do kodu html tego wpisu
  3. i np. z poziomu konsoli za pomocą js możesz usunąć niechciane formatowanie.

hipotetyczny skrypt do usuwania formatowania

  1. znajdź Node rodzica, w którym znajdują się niechciane elementy <span>
  2. pobierz z nich tekst - textContent, array lub DocumentFragment
  3. rodzic.innerHTML = ''
  4. wstaw zachowany w punkcie 2 tekst - rodzic.textContent
  5. z poziomu wordpress - zapisz ponownie ten tekst

 

lub

  1. otwórz w wordpress-ie ten tekst w trybie do edycji
  2. bezpośrednio z przeglądarki skopiuj tekst
  3. wklej go do notatnika (notatnik usuwa wszelkie formatowanie z tekstu w czasie pobierania go ze schowka)
  4. skasuj tekst w wordpress-ie
  5. skopiuj wklejony wcześniej tekst z notatnika
  6. wklej go do wordpress-a, zapisz z poziomu wordpress.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,252 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2017 w Inne języki przez kamis Początkujący (400 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 328 wizyt
pytanie zadane 11 listopada 2020 w HTML i CSS przez Fiedorekkk Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 226 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2018 w C# przez Konrad Gałach Użytkownik (880 p.)

92,583 zapytań

141,433 odpowiedzi

319,668 komentarzy

61,966 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...