Wczoraj wieczorem postanowiłem trochę zadbać o komputer. Najpierw zwykły Ccleaner, a potem pobrałem driver booster (czy jakoś tak, darmowy program do aktualizacji sterowników), zaktualizowałem sterowniki i jeszcze w ustawieniach windowsa (11) zrobiłem najnowszą aktualizację. Nie robiłem po tym ponownego uruchomienia, niezbyt dobrze pamiętam, ale chyba dźwięk jeszcze działał wtedy, bo inaczej bym zwrócił uwagę podczas grania. Na koniec wyłączyłem laptopa.
Kolejnego dnia sobie chcę spokojnie popykać, wchodzę w grę, wszystko działa normalnie, ale nie ma dźwięku. Spróbowałem pogłosić, nic się nie dzieje, cały czas jest na zero i wyciszone. Potem spróbowałem odciszyć, ale nic się nie dzieje po klikaniu myszką i używaniu skrótu. No i zacząłem szukać odpowiedzi w internecie. Robiłem te różne diagnostyki, z oficjalnych stron pobierałem sterowniki itp., ale nic mi to nie pomogło.
W końcu doszedłem po 2h do tego, że laptop w ogóle nie wykrywa żadnych urządzeń. Ani wbudowanych głośników ani słuchawek, które podłączyłem dla sprawdzenia. Po wejściu w panel sterowania / dźwięki wyświetlają się tylko dwie rzeczy:
Z tego co naoglądałem się w filmach z przeglądarki, tam powinno być przynajmniej jeszcze jedno coś z ikonką głośnika. Mój laptop jednak tego nie widzi.
Potrzebuję pomocy.