• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Laptop nie wykrywa urządzeń wyjściowych dźwięku - odnowienie tematu

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
30 wizyt
pytanie zadane 8 marca w Sprzęt komputerowy przez Bartusio445 Początkujący (290 p.)
zamknięte 13 marca przez Bartusio445

Niedawno miałem problem, ponieważ bez powodu mój laptop przestał z dnia na dzień odtwarzać dźwięki. Na razie nie będę się bardzo nad tym rozwodził. Można o tym przeczytać w moim poprzednim pytaniu na moim profilu.

Reinstalacja Windows pomogła tylko chwilowo. Przy pierwszym uruchomieniu tylko uruchomiłem komputer i go wyłączyłem, bo miałem w planach robić coś innego. Po jakimś czasie włączyłem go ponownie, zainstalowałem kilka aplikacji i gier, które myślę, że nie miałyby żadnych wirusów itp. i dźwięk działał świetnie. Jednak gdy chciałem podłączyć słuchawki podczas grania, laptop ich nie wykrywał. Dźwięk działał jednak z wbudowanych głośników, więc trochę pograłem.

Dzisiaj otwieram sobie laptopa i dźwięk nie działa. Wchodzę od razu w ustawienia dźwięku i laptop nie widzi żadnych urządzeń. W menedżerze urządzeń zauważyłem, że sterownik Realtek High Definition Audio jest w ukrytych urządzeniach, mimo że wczoraj był normalnie widoczny. Podczas wejścia w właściwości, pokazuje on kod 45. Miałem kilka aktualizacji do zrobienia, ale po nich się nic nie zmieniło.

Prosiłbym o pomoc, ponieważ nie potrafię tak funkcjonować bez dźwięku. Najlepiej prosiłbym o rozwiązanie, które nie rozwiąże problemu tylko chwilowo.

komentarz zamknięcia: .
komentarz 8 marca przez j23 Mędrzec (190,560 p.)
Zajrzałeś, jak sugerowałem w poprzednim wątku, do podglądu zdarzeń?

I zrób w końcu testa z Linuksem.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 60 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 329 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 224 wizyt
pytanie zadane 1 października 2017 w Sprzęt komputerowy przez przybylka85 Nowicjusz (120 p.)

90,871 zapytań

139,546 odpowiedzi

313,823 komentarzy

60,356 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...