Niedawno miałem problem, ponieważ bez powodu mój laptop przestał z dnia na dzień odtwarzać dźwięki. Na razie nie będę się bardzo nad tym rozwodził. Można o tym przeczytać w moim poprzednim pytaniu na moim profilu.
Reinstalacja Windows pomogła tylko chwilowo. Przy pierwszym uruchomieniu tylko uruchomiłem komputer i go wyłączyłem, bo miałem w planach robić coś innego. Po jakimś czasie włączyłem go ponownie, zainstalowałem kilka aplikacji i gier, które myślę, że nie miałyby żadnych wirusów itp. i dźwięk działał świetnie. Jednak gdy chciałem podłączyć słuchawki podczas grania, laptop ich nie wykrywał. Dźwięk działał jednak z wbudowanych głośników, więc trochę pograłem.
Dzisiaj otwieram sobie laptopa i dźwięk nie działa. Wchodzę od razu w ustawienia dźwięku i laptop nie widzi żadnych urządzeń. W menedżerze urządzeń zauważyłem, że sterownik Realtek High Definition Audio jest w ukrytych urządzeniach, mimo że wczoraj był normalnie widoczny. Podczas wejścia w właściwości, pokazuje on kod 45. Miałem kilka aktualizacji do zrobienia, ale po nich się nic nie zmieniło.
Prosiłbym o pomoc, ponieważ nie potrafię tak funkcjonować bez dźwięku. Najlepiej prosiłbym o rozwiązanie, które nie rozwiąże problemu tylko chwilowo.