Witam, chciałbym zakupić jakąs konkretną książkę PHP. Zastanawiam się też czy nie lepiej kupić na początek czegoś innego. Mógłby mi ktoś polecić od czego zacząć? Może Symfony, JS, Java lub C#? Warto w ogóle uczyć się z książek?
Zainteresował mnie również dział outlet:
Nieco znam już podstawy php, napisałem również własnego, prostego cms. Czy warto brać te pozycje o Ruby? Czy są to pozycje, z których naucze się podstaw?
Co sądzicie o tej ksiązce "Web 2.0. Przewodnik po strategiach"?
Ja mam książkę Php i MySQL, wydania czwarte. W tej książce jest tyle inforamacji że głowa mała. Książka cegła, ponad 833-stron z płytką. Od Php'pa po MySQL, od MySQL po Bezpieczeństwo Stron a od Bezpieczeństwa Stron po AJAXA. Naprawdę, polecam. :)
http://helion.pl/ksiazki/php-i-mysql-tworzenie-stron-www-vademecum-profesjonalisty-wydanie-czwarte-luke-welling-laura-thomson,phms4v.htm - Cena odstrasza, ale na Allegro wychaczyłem za ok. 69 zł.
Widziałem że chcesz poznać obiektówkę. W tej książce są:
Koncepcje programowania obiektowego.
klasy obiekty
polimorfizm
dziedziczenie
Tworzenie klas, atrybutów i operacji PHP.
struktura klasy
konstruktory
destruktory
Tworzenie egzemplarzy.
Stosowanie atrybutów klasy.
Kontrolowanie dostępu przy użyciu private public.
Wywoływanie operacji klas.
Implementacja dziedziczenia w PHP.
kontrolowanie widoczności w trakcie dziedzieczenia przy użyciu private i protected.
unieważanie
zapobieganie dziedziczeniu i unieważnianiu przy użyciu final
wielodziedziczenie
implentowanie interfejsów
Tworzenie klas.
Tworzenie kodu dla własnej klasy.
Zaawansowane mechanizmy obiektowe w PHP.
używanie stałych klasowych
implementowanie metod statycznych
sprawdzenie typu klasy i wskazywanie typu
późne wiązanie statyczne
klonowanie obiektów
używanie klas abstrakcyjnych
przeciążanie metod przy użyciu __call()
używanie metody __autoload()
implentowanie iteratorów i literacji
przekształcanie klas w łańcuchy znkaów
używanie API Reflection
To wszystko o obiektówce.
Zacieram więc ręce i czekam na przesyłkę
Pewnie tak, dlatego zawsze mam pod ręką PHP Obiekty, wzorce, narzędzia. Wydanie 4.
:)
Jednym z najlepszych wydawnictw i najbardziej popularnych jest z pewnością http://www.wsip.pl/ którzy chyba można użyć tego słowa - panują na rynku. Ja sam mam same dobre doświadczenia związane z książkami od tego wydawnictwa. Polecam.
93,443 zapytań
142,434 odpowiedzi
322,691 komentarzy
62,805 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj