• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

MVP projektu - proszę o feedback [ankieta]

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
584 wizyt
pytanie zadane 8 września 2021 w Nasze projekty przez mikwas Początkujący (290 p.)

❗ Hej, mam prośbę. Powstał MVP projektu https://uxowy.dev - newslettera dla developerów, którzy chcą robić aplikacje z lepszym UI i UX, małym nakładem pracy.

Dajcie znać czy podoba Wam się ten pomysł .

Jeśli tak, to zapraszam od razu do zapisania się na listę mailową ✅. Premierowy mail będzie mega.

Jeśli nie, to rozpisujcie się "dlaczego"

⚠️⚠️⚠️ Jeśli na newsletter w ciągu tygodnia zapisze się co najmniej 100 osób, projekt będzie kontynuowany.

ℹ️ Więcej info na stronie głównej: https://uxowy.dev/

✉️ Przykładowy email: https://uxowy.dev/email/

Możliwe odpowiedzi:
Super (4 głosów, 67%)
Słabo (2 głosów, 33%)
komentarz 9 września 2021 przez niezalogowany

Link do kanału RSS nie działa. Zwraca komunikat: Feed not found. Wrong feed URL or dead feed

komentarz 9 września 2021 przez amtrax Dyskutant (9,630 p.)

@mikwas, dlaczego trzeba zakładać konto, a nie po prostu podać maila? 

komentarz 9 września 2021 przez rafal.budzis Szeryf (85,700 p.)
amtrax bo to MVP ? ;)
komentarz 9 września 2021 przez mikwas Początkujący (290 p.)

@mdatelier, dzięki za zgłoszenie, ogarniemy :)

@amtrax dzięki temu masz m.in. dostęp do historycznych maili i artykułów, które nie są dostępne publicznie

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 9 września 2021 przez rafal.budzis Szeryf (85,700 p.)
Zobaczyłem przykładowy e-mail i wygląda ciekawie. Jednak zagadka mnie zirytowała. Trudno mi było się skupić na kolejnym wątku gdy nie skończyłem poprzedniego.  Małym minusem była też długość (za długi) i wymieszanie treści. Ja wolałbym mniej przytłaczające treści 2 razy w tygodniu niż 1 wielką treść. Może być trudno tym zarządzać w skrzynce pocztowej. Zapisałem się i zobaczymy jak się rozwinie :)

Wielki props za MVP podstawowa funkcja działa da się zarejestrować i na co komu więcej ;) Licze że MVP wypali i projekt się rozwinie. Nie ograniczałbym się tylko do developerów którzy są smutni bo są sami w projekcie. Początkowi UXowcy też mogą być zainteresowani. Ja z kolei jestem zainteresowany ponieważ tworze swoją aplikacje gdzie musze być każdym po trochu. Podpowiadam ponieważ może wyłapiesz jeszcze jakaś grupę osob do których można napisać o projekcie ;)

PS. W light mode nie widać logo :P może lepiej usunąć light mode ;)
1
Dzięki Rafał za tak wyczerpujący komentarz ❤️ Takie są najlepsze :)

Krótsze maile to chyba dobry kierunek, weźmiemy pod uwagę :)

Zagadka miała na celu zaintrygować i zachęcić do przescrollowania maila do samego dołu - zadziałało? :P mam nadzieję, że tak - będziemy eksperymentować.

Głównym targetem są developerzy, materiałów dla młodych / przyszłych UXowców jest o wiele więcej i lepiej przygotowanych w innych miejscach w Internecie. Target typu "developer - autor własnej aplikacji" to świetny kierunek. Na pewno pojawią się treści skierowane na ten target :)

Dzięki wielkie!

Zadziałało byłem tak zirytowane że zrobiłem scrolla w dół przeczytałem rozwiązanie i już z spokojną głową wróciłem na górę czytać dalej :D Nie wiem czy o to chodziło ;) 

Jeśli chciałbyś się odwdzięczyć za feedback to zapraszam do mnie  https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.scan.food.twa Również szukam opinii na temat projektu ;) 

To następna zagadka będzie może mniej intrygująca :D
Dzięki.

Z chęcią rzucę okiem i dam feedback, appka dostępna jest na iOS?

na iOS tylko z poziomu strony jako PWA https://scan-food.pl/app/ :)

aha, jak bardzo aplikaja na androida różni się od tej webowej?
jutro rzucę okiem i się odezwę :)

@mikwas, różni się paskiem przeglądarki ;) Na androidzie cała aplikacja składa się z kontrolki przeglądarki bez pasków nawigacyjnych. Nie stać by mnie było na robienie 2 appek samemu ;) iOS niestety nie pozwala na publikowanie takich aplikacji u siebie w sklepie dlatego jeszcze długo mojej aplikacji tam nie będzie. Ogólnie strasznie mi się nie podoba polityka iOS względem aplikacji webowych. Chyba bardzo się boją że ich sklep przestanie być używany. 

1
komentarz 13 września 2021 przez mikwas Początkujący (290 p.)

@rafal.budzis, podasz na PW maila, na którego mógłbym wysłać feedback? 

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 237 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 207 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2023 w Urządzenia mobilne przez sarah_1 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 484 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2017 w Ogłoszenia, zlecenia przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)

93,395 zapytań

142,388 odpowiedzi

322,566 komentarzy

62,753 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...