• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

"Najbezpieczniejszy" hosting

Cloud VPS
0 głosów
379 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2021 w Sieci komputerowe, internet przez Greeenone Pasjonat (16,100 p.)
Dzień dobry,

Mam pewne pytanie dotyczące hostingów. Od zawsze korzystałem z OVH oraz Hostinger'a. Ovh zawiódł mnie nie raz (Beznadziejny support, problemy z odpaleniem VPS (Po stronie OVH), pożar w centrum itp itp). W między czasie także zacząłem korzystać z Hostinger'a z którego jestem mega zadowolony.

Na chwilę obecną pracuję nad projektem którego pewna część będzie przechowywać wrażliwe dane (Finansowe etc). Szukam jakiegoś bezpiecznego i bez awaryjnego hostingu. Wiem, że nie ma hostingu do złamania, a sam projekt też musi być odpowiednio zabezpieczony i wolny od luk.

Ważne aby hosting był bezpieczny, posiadał dobry i represywny support, oraz już miał w sobie CDN, etc etc.

Wydaje mi się, że Hostinger nie podoła temu i szukam czegoś innego. Myślałem o Google Cloud (Ew. Resell G Cloud na Hostingerze, Amazon Cloud lub coś podobnego.

Jakby ktoś mi mógł doradzić, byłbym bardzo wdzięczny!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lipca 2021 przez pr0way Nałogowiec (41,080 p.)
Zależy od skali projektu i tempa jego rozwoju - osobiście poszedłbym w DigitalOcean / Linode dla bardziej rozwojowych oraz Google Cloud, Amazon, Azure (kolejność nie jest przypadkowa) jeżeli zależy Ci na stabilności / bezpieczeństwo. Jeżeli chodzi o Hostinger to nie mam z nimi dobrych doświadczeń - choć teraz może to wyglądać zupełnie inaczej.

U większych graczy pierwsze skrzypce gra to w jaki sposób zaprojektujesz swoją architekturę, warto też doczytać jak w przypadku chmur wygląda SLA.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 221 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 150 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Jazper Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 236 wizyt

93,457 zapytań

142,452 odpowiedzi

322,722 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...