• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Formularz wyszukiwania produktów w bazie - parametry podawane przez użytkownika

Object Storage Arubacloud
+1 głos
369 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2021 w PHP przez dequk Użytkownik (810 p.)
edycja 3 stycznia 2021 przez dequk

Witam, 
tworzę właśnie formularz dzięki, któremu użytkownik miałby za pomocą podanych przez siebie parametrów w formularzu wyszukiwać interesujące go produkty, bądz po prostu produkt jeśli będzie tylko jeden pasujący. 
Jednak aktualnie męczę się pod kątem działania tego mechanizmu. Obecnie dostaję błąd o treści:

Parse error: syntax error, unexpected '$zapytanie_wysz_baterie' (T_VARIABLE) in C:\xampp\htdocs\sklep\wyniki-wyszukiwania-baterie.php on line 94

System rozdzielony mam na dwie strony, na jednej znajduje się wyszukiwarka (formularz), na drugiej tabelka gdzie wyniki wyszukiwania mają być prezentowane:
Wyszukiwarka - Link do kodu - cała strona: https://pastebin.com/ZDXff7XC
Wyświetlanie wyników wyszukiwania oraz kodu PHP - cała strona : https://pastebin.com/zGMmTd41
Wyniki wyszukiwania, PHP - "tylko to" - Link: https://pastebin.com/HswUwask

Nie wiem czy przesadziłem z zapytaniem i ono nie ma prawa działać czy problem jest tutaj z kodem PHP'a :/ 

Bardzo proszę o pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 3 stycznia 2021 przez CSSoup Mądrala (6,460 p.)
wybrane 3 stycznia 2021 przez dequk
 
Najlepsza

Ja osobiście widzę błąd tutaj:

				$baterie_producent = $_POST['baterie_producent'];
				$baterie_rodzaj = $_POST['baterie_rodzaj'];
				$baterie_min_nap_znam = $_POST['baterie_min_nap_znam'];
				$baterie_max_nap_znam = $_POST['baterie_max_nap_znam'];
				$baterie_min_pojemnosc = $_POST['baterie_min_pojemnosc'];
				$baterie_max_pojemnosc = $_POST['baterie_max_pojemnosc'];
				$baterie_min_max_prad = $_POST['baterie_min_max_prad'];
				$baterie_max_max_prad = $_POST['baterie_max_max_prad'];
				$baterie_min_prad_znam = $_POST['baterie_min_prad_znam'];
				$baterie_max_prad_znam = $_POST['baterie_max_prad_znam'];
				$baterie_min_cena = $_POST['baterie_min_cena'];
				$baterie_max_cena = $_POST['baterie_max_cena'];
				$baterie_searchButton = $_POST \\ O tutaj :D

Brak średnika + przypisujesz całą zawartość tablicy $_POST do $baterie_searchButton, a myślę że nie chodzi ci o to.

komentarz 3 stycznia 2021 przez CSSoup Mądrala (6,460 p.)
Teraz przeleć foreachem po tej tablicy
komentarz 3 stycznia 2021 przez dequk Użytkownik (810 p.)
Próbuje to zaimplementować, ale zbyt nie działa :/ Dlaczego nie da się tego wykonać przez assoc?
komentarz 3 stycznia 2021 przez dequk Użytkownik (810 p.)

@CSSoup, sprawdziłem teraz także zapytanie SQL i ukazało zero wierszy.

Link do zdjęcia: https://prnt.sc/wfdrri

komentarz 3 stycznia 2021 przez CSSoup Mądrala (6,460 p.)
Możesz wrócić do assoca w takim razie, ale skoro dostajesz 0 wierszy to może trzeba pobawić się nawiasami w zapytaniu
1
komentarz 3 stycznia 2021 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
edycja 3 stycznia 2021 przez VBService

Ten zapis nie zadziała bo masz nazwy zmiennych php w kodzie sql a nie wartiści do porównania wink

sql powinien wyglądać m. in. np. tak wink

SELECT pb.kod_produktu, pb.producent,pb.rodzaj,pb.napiecie_znam,pb.pojemnosc,pb.prad_max,pb.prad_znam,pb.cena
 FROM parametry_baterie AS pb 
    WHERE producent='TADIRAN' AND baterie_rodzaj='litowa LTC' AND napiecie_znam BETWEEN '1' AND '3' AND pojemnosc BETWEEN '1000' AND '5000' AND prad_max BETWEEN '1' AND '4' AND prad_znam BETWEEN '20' AND '50' AND cena BETWEEN '10' AND '100'

0 głosów
odpowiedź 3 stycznia 2021 przez VBService Ekspert (253,340 p.)

Tu masz błąd:

komentarz 3 stycznia 2021 przez dequk Użytkownik (810 p.)
Ten błąd został już zauważony i poprawiony. Teraz obecny problem przedstawiony jest powyżej.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 96 wizyt
–1 głos
1 odpowiedź 482 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 218 wizyt
pytanie zadane 6 sierpnia 2019 w HTML i CSS przez SAMI Użytkownik (530 p.)

92,576 zapytań

141,425 odpowiedzi

319,650 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...