• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zawartość diva w odzielnym pliku

Object Storage Arubacloud
0 głosów
261 wizyt
pytanie zadane 11 października 2020 w HTML i CSS przez chrystian Gaduła (4,780 p.)
edycja 11 października 2020 przez chrystian
<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <link rel="stylesheet" href="style.css">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <script src="https://unpkg.com/react@16/umd/react.development.js"></script>
    <script src="https://unpkg.com/react-dom@16/umd/react-dom.development.js"></script>
    <!-- Don't use this in production: -->
    <script src="https://unpkg.com/@babel/standalone/babel.min.js"></script>
    <title>Mercedes Benz</title>
    <script type="text/javascript" src="timer.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="sprawdz.js"></script>
    <script src="https://cdn.jsdelivr.net/npm/jquery@3.3.1/dist/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="forek.js"></script>
   <script type="text/javascript" src="zmienslajda.js"></script>

</head>
<body  onload="odliczanie();" onload="zmienslajd()">
<input type="text" id="pole"/>
<input type="submit" value="sprawdź" onclick="sprawdz()"/>
<div id="wynik"></div>
<div id="zegar"></div>
<input type="text" id="pole1">
<input type="text" id="pole2">
<input type="submit" value="Pokaż" onclick="wypisz()">
<div id="for"></div>
<span onclick="ustawslajd(1)" style="cursor:pointer;">[ 1 ]</span>
<span onclick="ustawslajd(2)" style="cursor:pointer;">[ 2 ]</span>
<span onclick="ustawslajd(3)" style="cursor:pointer;">[ 3 ]</span>


<div id="slider"></div>

</body>
</html>

u góry cały kod chciałbym by zawartość diva w3-content znalazł się w innym pliku by zachować przejrzystość pliku

tak jak jest z resztą plików script np.


var numer = Math.floor(Math.random()*3)+1;

var timer1 = 0;
var timer2 = 0;

function ustawslajd(nrslajdu)
{
    clearTimeout(timer1);
    clearTimeout(timer2);
    numer = nrslajdu - 1;

    schowaj();
    setTimeout("zmienslajd()", 500);

}

function schowaj()
{
    $("#slider").fadeOut(500);
}

function zmienslajd()
{
    numer++; if (numer>3) numer=1;

    var plik = "<img src=\"slajdy/slajd" + numer + ".jpg\" />";

    document.getElementById("slider").innerHTML = plik;
    $("#slider").fadeIn(500);

    timer1 = setTimeout("zmienslajd()", 5000);
    timer2 = setTimeout("schowaj()", 4500);

}

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 października 2020 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
wybrane 11 października 2020 przez chrystian
 
Najlepsza

Trochę chaotycznie opisałeś Twój problem, ale spróbuję się domyśleć "o co kaman".

Z poziomu php-a, możesz zapisać, tak, np.:

index.php

<!DOCTYPE html>
<html lang="pl">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <link rel="stylesheet" href="style.css">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <script src="https://unpkg.com/react@16/umd/react.development.js"></script>
    . . .
 
</head>
<body  onload="odliczanie();" onload="zmienslajd()">
 . . .
 
 
<div id="slider"></div>
<div class="w3-content w3-display-container" style="max-width:800px">
<?php include('img.php'); ?>
</div>
 
</body>
</html>

img.php

<img src="">

 

komentarz 11 października 2020 przez chrystian Gaduła (4,780 p.)

dziekuję ale zrobiłem to troszkę inaczej

<span onclick="window.location.href='szubienica.html'" style="cursor:pointer;">[ Szubienica ]</span>

 

komentarz 11 października 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Zrobiłeś imitację linka przy pomocy <span>. Dlaczego nie użyłeś elementu <a>, który służy właśnie do nawigowania po stronach internetowych? 

<a href="szubienica.html">[ Szubienica ]</a>

 

komentarz 11 października 2020 przez chrystian Gaduła (4,780 p.)
kopiowanie z wyższych linijek ;)
komentarz 11 października 2020 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Warto kopiować ze zrozumieniem i - ewentualnie - poprawić przed docelowym użyciem, żeby nie powielać błędów.
0 głosów
odpowiedź 11 października 2020 przez chrystian Gaduła (4,780 p.)

próbowałem przez plik php wszytko na echo i podpiąć go tak 

<div class="w3-content w3-display-container" src="img.php"style="max-width:800px">

tak samo z plikiem html i java script

komentarz 11 października 2020 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
edycja 11 października 2020 przez VBService

Element html <div>, nie posiada atrybutu src:

<div class="w3-content w3-display-container" src="img.php"style="max-width:800px">
<div> element includes the global attributes
 
Attribute Description
accesskey Specifies a shortcut key to activate/focus an element
class Specifies one or more classnames for an element (refers to a class in a style sheet)
contenteditable Specifies whether the content of an element is editable or not
data-* Used to store custom data private to the page or application
dir Specifies the text direction for the content in an element
draggable Specifies whether an element is draggable or not
hidden Specifies that an element is not yet, or is no longer, relevant
id Specifies a unique id for an element
lang Specifies the language of the element's content
spellcheck Specifies whether the element is to have its spelling and grammar checked or not
style Specifies an inline CSS style for an element
tabindex Specifies the tabbing order of an element
title Specifies extra information about an element
translate Specifies whether the content of an element should be translated or not

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 396 wizyt
pytanie zadane 12 czerwca 2021 w JavaScript przez Nearr Obywatel (1,890 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 132 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2017 w JavaScript przez Vorex444 Dyskutant (9,610 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 223 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2016 w JavaScript przez Mateus_z Nowicjusz (230 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,650 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...