• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kilka różnych kolorów w jednym tekście C#

Object Storage Arubacloud
+1 głos
364 wizyt
pytanie zadane 11 września 2020 w C# przez Comparion Obywatel (1,810 p.)
Chciałbym aby tekst w konsoli  miał różne kolory, np cześć była zielona, część biała a część czerwona czy to jest możliwe? Jeśli tak to w jaki sposób uzyskać taki efekt.
komentarz 12 września 2020 przez Comparion Obywatel (1,810 p.)
Dziękuje wam za odpowiedzi, ogólnie to taki efekt jak chciałem można uzyskać po prostu, zmieniając kolor wypisując tekst i ponownie zmieniając kolor i wypisując tekst, wydawało mi się że zmienia to również kolor poprzednio wyświetlonego tekstu, ale jednak nie. Pozdrawiam.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 12 września 2020 przez VBService Ekspert (253,340 p.)
wybrane 17 stycznia 2021 przez Comparion
 
Najlepsza

C# Console Color, Text and BackgroundColor

C# | How to change Foreground Color of Text in Console

using System;
using System.Text;

namespace Application
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            // Lista dostepnych kolorow w konsoli
            ConsoleColor[] consoleColors
                = (ConsoleColor[])ConsoleColor
                      .GetValues(typeof(ConsoleColor));

            Console.WriteLine("Lista dostepnych kolorow w konsoli:");
            foreach (var color in consoleColors)
                Console.WriteLine(color);

            Console.ReadKey();
        }
    }
} 

0 głosów
odpowiedź 11 września 2020 przez Ghost Bywalec (2,930 p.)
Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Green;

Console.Write("Part one");

Console.ForegroundColor = ConsoleColor.Blue;
Console.Write("Part two");

Spróbuj tak

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 214 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2017 w C# przez DODO Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,950 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2016 w C i C++ przez Dominik W Użytkownik (500 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,225 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...