• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

NFC po raz kolejny

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
132 wizyt
pytanie zadane 8 września 2020 w Android, Swift, Symbian przez PawełK Nowicjusz (120 p.)
Programuje już sporo czasu w C i radzę sobie dobrze ale wyniknął temat małej apki na Androida współpracującej z większym systemem na STM32 no i postanowiłem popróbować zrobić ją w appInventor (lenistwo)

No i mam taki oto problem:

Apka ma tylko 1 okienko Screen1, w którym jest tylko etykieta i moduł NearField1

Apka kiedy wykryje NFCtag ma na niego zapisać tekst (np."test").

Problem w tym, że kiedy tylko przykładam NFC do smartphona pojawia się okno "Wykryty tag NFC zostanie odczytany...".

I kiedy nacisnę OK pojawia się okienko z danymi z NFCtag, ale nie są to dane wysłane przezemnie...

Poniżej bloki:

When NearField1 TagWritten

do

set NearField1 Read Mode  "False"

set NearField1 TextToWrite "TEST"

Nie ma więc nigdzie metody Read - i nie wiem skąd pojawia się komunikat o odczycie danych z taga no i dlaczego teoretycznie poprawny kod nie jest realizowany?

Może ktoś z forumowiczów bardziej oblatany w appInventor lub Javie pomoże mi zrozumieć co robię źle?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 4,938 wizyt
pytanie zadane 16 września 2018 w Sprzęt komputerowy przez _Pita_ Stary wyjadacz (11,410 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 271 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2017 w JavaScript przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
0 głosów
5 odpowiedzi 688 wizyt
pytanie zadane 8 czerwca 2017 w Offtop przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,533 komentarzy

62,734 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...