• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Tytuły waszych ulubionych gier

+37 głosów
9,889 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2015 w Offtop przez niezalogowany
edycja 18 listopada 2018

Chciałbym się dowiedzieć w jakich grach gustują informatycy. Czy będą to gry bardziej logiczne albo z bardzo dobrą fabułą np. Portal 2 czy Half-life, czy raczej strzelanki typu Counter Strike, Call of Duty czy Battlefield. No więc jeśli chodzi o mnie, to:

komentarz 13 maja 2019 przez Graczyk67 Nowicjusz (120 p.)
  • Diablo 1, 2,
  • Heroes 3,

87 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 19 marca 2019 przez Shimeo7 Obywatel (1,910 p.)

Ograłem już trochę gier w swoim krótkim życiu, były to gry od wyścigów (NFS) po symulacje. Jednak moimi ulubionymi grami są:

•  STALKER Cień Czarnobyla
  •  STALKER Czyste Niebo
  •  STALKER Zew Prypeci
  •  METRO 2033
  •  METRO Last Redux
  •  This War Of Mine
  •  The Walking Dead Season 1 & Season 2 + dodatki
  •  Half-Life 2

Wybrałem te gry, ponieważ moim zdaniem prezentują niezwykle ciekawą fabułę, która moim zdaniem jest kluczowa dla przyjemnie spędzonego czasu. Mniej istotna jest dla mnie grafika. Ponadto gry ocierają się o świat realny dodając elementy fantasy. Seria METRO może mniej, aczkolwiek cały klimat gry przyprawia mnie o dreszcze, też wszechobecny defetyzm i próby przeżycia kolejnego dnia, coś pięknego. Dla tych co grali w METRO, a nie czytali książek Gluhowskiego to gorąco polecam (to nie jest autoreklama, aczkolwiek propozycja przeżycia ciekawej przygody w zimne wieczory). This War Of Mine uważam za grę smutną, ale wartą do ogrania, jako jedna z gier wojennych pokazuje realia wojny z perspektywy zwykłego cywila, który stara się przeżyć. Bardzo ciekawa gra, gdyż wybory mają wpływ na protagonistów. HF 2 chyba nie muszę argumentować dlaczego zaliczyłem do subiektywnego, zacnego grona, ,,jajca mi urywa", piękne odniesienia do komunizmu, prawie 1:1 ZSRR jeżeli chodzi o ustrój panujący w grze. Jeżeli ktoś zna gry o podobnej tematyce to chętnie poznam tytuły.

0 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2019 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
Football Manager
0 głosów
odpowiedź 14 lutego 2021 przez niezalogowany
1) Wiedźmin 3: Dziki Gon

2) Hearts of Iron IV

3) Total War Rome 2
0 głosów
odpowiedź 14 marca 2023 przez Hackshift Nowicjusz (240 p.)
Uncharted

Morrowind

Mafia

Mortal Kombat

Cywilizacja
–1 głos
odpowiedź 8 kwietnia 2015 przez MrWeb Stary wyjadacz (10,180 p.)
Counter Strike - enough said! :D
–1 głos
odpowiedź 24 grudnia 2015 przez Frendom Pasjonat (18,900 p.)
CS:GO Wiedzmin (rewelka) Tomb Raider, ale tylko na padzie Saint Row I Star Wars na Androida
–1 głos
odpowiedź 5 listopada 2022 przez Iei Bywalec (2,220 p.)

Za dawnych czasów Alladyn i Cool Spot. Nieco później Baldur's Gate 1 i 2 oraz Heroes III, która była moją chyba najbardziej ulubioną grą. Z nowszych gier właściwie żadna laugh Im starsza gra tym miała lepszy klimat. 

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 727 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2015 w Inne języki przez LogicznyMat Użytkownik (940 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 618 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2016 w Offtop przez Arbuz666 Nowicjusz (230 p.)
+9 głosów
25 odpowiedzi 3,001 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2016 w Offtop przez Zaglowiec Dyskutant (9,200 p.)

93,754 zapytań

142,714 odpowiedzi

323,356 komentarzy

63,348 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...