• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z czcionką z fontello i menu

Object Storage Arubacloud
+1 głos
278 wizyt
pytanie zadane 13 sierpnia 2015 w HTML i CSS przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
zamknięte 13 sierpnia 2015 przez jaca121212

link

mam problem z obrazkami fontello nie pokazują mi się obok  napisu  co jest w kodzie css nie tak

 

komentarz zamknięcia: Problem rozwiązany

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 sierpnia 2015 przez Vodoo Dyskutant (9,270 p.)
Link nie działa. (Edit: nie ważne, bug)

Polecam tobie Font Awesome, główna zaleta to wygoda w użyciu. http://fortawesome.github.io/Font-Awesome/
komentarz 13 sierpnia 2015 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
teraz już działa link,

  A jest lepszy od fontello?  Nigdy nie kożystałem  z tego sprawdzę poźniej i dam znać.
komentarz 13 sierpnia 2015 przez testerius Pasjonat (23,960 p.)
Fontello samo w sobie umożliwia korzystanie z Font Awesome, zresztą na stronie głównej jak byk widać czcionki z FA. Różnica jest jednak taka, że faktycznie łatwiej i szybciej jest podpiąć FA z CDN niż wygenerować czcionki z Fontello choć z drugiej strony w Fontello możemy wybierać spośród różnych fontów, mieszać, wybierać tylk te z których będziemy korzystać.

Font Awesome również możemy sobie spersonalizować, powyłączać niepotrzebne ikonki i wybrać tylko te, które nas interesują.
0 głosów
odpowiedź 13 sierpnia 2015 przez karolk1235 Użytkownik (860 p.)
Czy sekcji <head></head> masz umieszczony adres do pliku fontello.css ?

<link rel="stylesheet" href="tutaj_powinna_być_ścieżka_do_pliku/fontello.css" type="text/css"/>
komentarz 13 sierpnia 2015 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
No właśnie zapomniałem o tym bo na innej podstronie też mam fontello  czciąke i mi działa a  tam zapomniałem dodać moje przeoczenie .dzięki
komentarz 13 sierpnia 2015 przez karolk1235 Użytkownik (860 p.)
Prosze bardzo :)
0 głosów
odpowiedź 13 sierpnia 2015 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

Rozumiem że wiesz jak insaluje się fontello: 

1. pobierasz ikonki,

2. wklejasz zawartość folderu do folderu ze stroną,

3. w sekcji <head> dodajesz odnośnik <link rel="stylesheet" href="css/fontello.css" type="text/css"/>,

4. w <body> dodajesz <i class="icon-user"></i>Posty/Komentarze

PS. text powinien być po za znacznikiem <i></i>

 

ŹLE: <i class="icon-user">Posty/Komentarze</i>

DOBRZE: <i class="icon-user"></i> Posty/Komentarze

 

komentarz 13 sierpnia 2015 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
wiem jak się instaluje fontello bo kiedyś używałem ale człowiek jak szybko coś chcę zrobić to zawsze o czymś zapomnij i w tym przypadku tak było.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 108 wizyt
pytanie zadane 11 września 2022 w HTML i CSS przez pj-1024 Użytkownik (670 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 666 wizyt
pytanie zadane 26 lipca 2017 w HTML i CSS przez Farmer Obywatel (1,150 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 270 wizyt
pytanie zadane 22 października 2015 w HTML i CSS przez eliano Gaduła (3,640 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...