• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Informatyka na UAMie - ciężko się dostać?

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
711 wizyt
pytanie zadane 17 czerwca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez MrJ_ Nowicjusz (200 p.)
Witam. Mam pytanie - czy wie ktoś może czy ciężko dostać się na informatykę do Poznania na UAM? Chciałem iść na politechnikę, ale tegoroczna rozszerzona matura z matematyki mi niezbyt poszła i będzie niestety ok. 50%. Informatykę piszę dziś i liczę na ok. 70-75%, ale różnie może być (zwłaszcza, że w tym roku poziom tych matur jest naprawdę wyższy niż rok temu).

Na UAMie nie podają progów punktowych, ale na pewnej stronie wyczytałem, że w 2017 roku próg wynosił 35p./100p., ale nie wiem na ile jest to rzetelna informacja. No i też nie wiem czy w 2020 jest identyczna punktacja co w 2017.

Także jeśli ktoś tam studiuje/studiował (lub zna kogoś kto tam studiuje/studiował) i mniej więcej pamięta wyniki matur to bardzo bym prosił o informacje. Pozdrawiam.
komentarz 18 czerwca 2020 przez J0ker Pasjonat (15,420 p.)
Możliwe, że matura z matematyki wyszła w tym roku trudna. Dopóki nie będzie wyników ogólnokrajowych myśl pozytywnie.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 877 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,075 wizyt

93,395 zapytań

142,389 odpowiedzi

322,569 komentarzy

62,753 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...