• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

początek html.

Object Storage Arubacloud
–4 głosów
193 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Damian12345 Bywalec (2,940 p.)
ma ktoś skopiowany ten początek html z filmu na yt mówiący miedzy innymi o nazwie strony www?
4
komentarz 25 kwietnia 2020 przez jakub.parlej Obywatel (1,390 p.)
Po pierwsze najpierw naucz się pisać szkielet HTML samemu tak aby nabrać wprawy a przede wszystkim zrozumieć jak działa strona. Na późniejszym etapie oczywiście nie warto samemu pisać takich podstaw i trzeba sobie ułatwiać życie. Polecam wtyczkę do edytora kodu o nazwie "Emmet". Przykładowo szkielet html możesz stworzyć w pare sekund za pomocą skrótu "! enter" (shift + wykrzyknik + enter ).

2 odpowiedzi

–1 głos
odpowiedź 25 kwietnia 2020 przez Rollczi Bywalec (2,400 p.)
wybrane 25 kwietnia 2020 przez Damian12345
 
Najlepsza

w pierwszej linice kodu wstaw deklarację dokumentu html <!DOCTYPE html>
łatwo możesz zapamiętać dzieląc DOC TYPE (dokument typ) kończąc html bo piszesz w htmlu

dalej musisz znać podstawową konstrukcję

<!DOCTYPE html>

<html>

   <head>

       [możemy dodać tytuł i inne np. słowa kluczowe]

       [tu podpinamy arkusze stylów(css) oraz skrypty(js)]

   </head>

   <body>

    [kod...]

   </body>

</html>

Poczytaj sobie na w3schools[link] co można dodać do <head>
w skrócie:


<head> Definiuje informacje o dokumencie

        <title> Definiuje tytuł dokumentu

        <base> Definiuje domyślny adres lub domyślny cel dla wszystkich linków na stronie

        <link> Definiuje relację między dokumentem a zasobem zewnętrznym

        <meta> Definiuje metadane dotyczące dokumentu HTML

        <script> Definiuje skrypt po stronie klienta

        <style> Definiuje informacje o stylu dokumentu


 

–1 głos
odpowiedź 25 kwietnia 2020 przez DeBos123 Nałogowiec (44,950 p.)

Programowanie właśnie opiera się na pisaniu, a nie kopiowaniu i wklejaniu... przynajmniej w większości przypadków tak jest.

Ten kawałek kodu o który prosisz to jest dosłownie podstawa każdej strony i powinieneś po prostu przepisać z filmu jak każdy zamiast kopiować. Jeżeli naprawde nie chce Ci się przepisywać to możesz nawet skorzystać z Google i po wpisaniu frazy html title tag example kliknąć w pierwszy link.

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,325 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2017 w HTML i CSS przez Usatysfakcjonowany Początkujący (330 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 269 wizyt
pytanie zadane 14 października 2016 w HTML i CSS przez helikopter Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 144 wizyt
pytanie zadane 9 marca 2018 w HTML i CSS przez DanielCEO Nowicjusz (170 p.)

92,634 zapytań

141,505 odpowiedzi

319,883 komentarzy

62,015 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...