• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Platformy, strony typu steam, uplay, origin - nie wczytują się, wywala błąd o braku internetu

0 głosów
386 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Dungreen Nowicjusz (120 p.)

Temat w sumie mówi wszystko, połączenie z internetem jest, wszystko działa, kombinowałem z zaporą, antywirusem, wyłaczałem na przemian i włączałem - dalej steam twierdzi że nie mam połączenia z internetem, to samo uplay, kiedy np w Lola mogę normalnie grać online, przeszukałem cały internet i nie znalazłem rozwiązania. Niektóre strony też potrafią się ładować wiekami, a internet jest rzędu 30mb/s

https://i.imgur.com/jxpe5Ih.png

Komputer jest nowy, wczoraj instalowałem system, sterowniki(do karty sieciowej również), boli mnie że nie mogę nawet pobrać z uplaya AC i sobie pograć offline.

komentarz 16 kwietnia 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Może zapora rodzicielska?
komentarz 16 kwietnia 2020 przez Dungreen Nowicjusz (120 p.)
Też nie :/

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 kwietnia 2020 przez franz Gaduła (4,940 p.)
Sprawdzałeś na innym urządzeniu (telefon, tablet ) czy te strony się ładują ?
Być może twój dostawca blokuje porty
Chyba jest tak jak mówisz, bo podłączony do wifi nie mogę tych stron załadować a już na mobilnym necie mogę normalnie(inny operator niż net domowy(multimedia-światłowód)). Co robić w takiej sytuacji?
komentarz 16 kwietnia 2020 przez franz Gaduła (4,940 p.)
Obawiam się że sam raczej nic nie zrobisz , skontaktuj się z dostawcą i poproś  odblokowanie portów

Chyba że jest możliwość oszukania w jakiś sposób

Może poprzez bramkę proxy , albo jakiś VPN
no i wybrałem jakiś pierwszy losowy vpn z polskim serwerem, wszystko działa, co najzabawniejsze, internet mi przyśpieszył nie wiem jakim cudem, szkoda tylko że mam 7 dni triala, możesz polecić jakiś warty uwagi vpn polski albo sąsiadów?
komentarz 17 kwietnia 2020 przez franz Gaduła (4,940 p.)

warte uwagi są tylko płatne smiley

I owszem moge polecić PIA

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 670 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 827 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 443 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2015 w Offtop przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)

93,600 zapytań

142,524 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,085 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...