• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

przeglądarki nie odtwarzają podręcznika na dvd

Object Storage Arubacloud
0 głosów
100 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2020 w Systemy operacyjne, programy przez Rsqbi Nowicjusz (120 p.)
cześć,

proszę o pomoc, mam stare podręczniki ze studiów na dvd, do odtworzenia których wymagana jest przeglądarka IE 4 lub wyższa ale ani aktualny IE, ani Chrome czy Firefox tego nie otwierają, załączam część kodu:

<HTML>
<head>
<title>ZO</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<script language="JavaScript">
<!--
function MM_goToURL() { //v3.0
  var i, args=MM_goToURL.arguments; document.MM_returnValue = false;
  for (i=0; i<(args.length-1); i+=2) eval(args[i]+".location='"+args[i+1]+"'");
}

function ble(Ie,other){

if (navigator.appName == 'Netscape'){
alert("Niestety podręcznik\nnie jest obsługiwany przez przeglądarkę Netscape Navigator.\n\nWymagana jest przeglądarka\nInternet Explorer w wersji 4.0 lub wyższej.");
MM_goToURL('self','netscape.htm');
}
else if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer') {

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 kwietnia 2020 przez tangarr Mędrzec (154,860 p.)

Spróbuj ustawić sobie User Agenta na Internet Explorera 4.0

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; MSN 2.5; Windows 98)

 

komentarz 7 kwietnia 2020 przez Rsqbi Nowicjusz (120 p.)
dzięki ale niestety, to nie pomogło:(

poza tym czy to możliwe aby obecne przeglądrki nie mogły odczytywać starych podręczników, przecież ludzie mają tego bardzo dużo...
komentarz 7 kwietnia 2020 przez tangarr Mędrzec (154,860 p.)

Więc bez edycji kodu się nie obejdzie.

Najpierw zastąp linijkę

else if (navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer') {

na następującą

else {

 

komentarz 7 kwietnia 2020 przez Rsqbi Nowicjusz (120 p.)
hmm, nie wiem jak to zrobić:(,

wszedłem w narzędzia developerskie i znalazłem ten fragment kodu ale nie widzę edycji i nie jestem pewien czy  plik dałby się zapisać, chyba że pod inną nazwą i trzeba by go zastąpić na płytce
komentarz 7 kwietnia 2020 przez tangarr Mędrzec (154,860 p.)
1. Przekopiuj całą zawartość płyty na dysk.
2. Otwórz plik edytorem tekstowym.
3. Wprowadź zmianę.
4. Zapisz plik.
5. Uruchom plik w przeglądarce internetowej
komentarz 7 kwietnia 2020 przez Rsqbi Nowicjusz (120 p.)
na próbę skopiowałem i zedytowałem tylko ten plik ale nic się nie zmieniło i nadal pojawia się komunikat, że Podręcznik nie jest obsługiwany przez netscape i wymaga IE4 lub wyżej

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 331 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 247 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2021 w Systemy operacyjne, programy przez dummy Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 99 wizyt

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...