• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Gdzie uczyć się ASP .NET ?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,548 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2020 w C# przez tonn204 Mądrala (7,470 p.)
Cześć. Mam zamiar nauczyć się ASP. NET i bawić się trochę w web development, Znam podstawy C# ale wcześniej nigdy jeszcze nie pisałem aplikacji webowych. Jeżeli macie jakieś dobre kursy albo poradniki dla początkujących (mogą być po angielski) to proszę o jakiś link. Chętnie też przeczytam wskazówki i porady dotyczące tej dziedziny. Dzięki za odpowiedzi.
komentarz 6 kwietnia 2020 przez Ghost Bywalec (2,930 p.)
Do końca kwietnia masz darmowy dostęp do kursów na Pluralsight, może tam coś znajdziesz ciekawego
komentarz 6 kwietnia 2020 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)

@antos,  dobry kurs jest na eduweb.pl, który prowadzi Bartlomiej Zass- dobrze sobie poradził z zadaniem.

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 13 kwietnia 2020 przez niezalogowany

A sprawdziłeś u źródła? IMHO, Microsoft ma naprawdę świetną dokumentację, a jeśli, jak twierdzisz - "znasz C#", to nie powinieneś mieć żadnego problemu.

0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2020 przez Crash182 Gaduła (3,600 p.)
Youtube channel: Kudvenkat - bardzo duzo fajnie przedstawionej wiedzy za free.
komentarz 13 kwietnia 2020 przez kukulim Mądrala (6,440 p.)
Potwierdzam świetne kursy ! Bardzo dobrze koleś tłumaczy.
0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2020 przez kukulim Mądrala (6,440 p.)

polecam ścieżkę na Pluralsight:

https://app.pluralsight.com/paths/skill/mvc5

ja na tym się uczyłem jest dobra i jak wcześniej kolego powiedział w tym miesiącu free.

Masz tu całą drogę po kolei do beginner po advance

0 głosów
odpowiedź 19 kwietnia 2020 przez Kajetan Duszyński Użytkownik (840 p.)

Zawsze najlepszym źródłem w przypadku dotneta jest oficjalna dokumentacja. Robią tam naprawdę niesamowitą robotę i oprócz przystępnego wytłumaczenia zawsze są dobrze obrazujące przykłady. 

A jakbyś się zastanawiał czego się uczyć i w jakiej kolejności to polecam infografikę ze ścieżką nauki asp.net core developera

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,146 wizyt
pytanie zadane 4 października 2017 w C# przez Modferno Początkujący (400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 861 wizyt
pytanie zadane 11 marca 2018 w C# przez marcin99b Szeryf (82,960 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 234 wizyt
pytanie zadane 23 września 2022 w C# przez everstudybee Użytkownik (670 p.)

92,961 zapytań

141,922 odpowiedzi

321,158 komentarzy

62,295 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...