• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak pobrać informację z strony z aukcjami?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
144 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2015 w PHP przez LordFejder Nowicjusz (210 p.)
Witam, ostatnio tworzę program i nie wiem jak zrobić aby program pobierał nr telefonu z aukcji, ponieważ jest on często w różnych miejscach w opise. Program ma kopiować numer aukcji i telefonu z stron tj. olx, allegor, otomoto i  zapisywać je w notatniku (czego też nie umię zrobić). Mógłby ktoś mi pomóc? Wybrałem PHP ponieważ polecił mi go inny użytkownik, ale go nie ogarniam, ogarniam tylko podstawy C++.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
file_get_contents do pobierania kodu strony + interpreter DOM znaleźć w necie dla PHP (opcjonalnie, ale prawdopodobnie się przyda) i następnie przejrzeć kod danej strony i znaleźć to, co wyróżnia numer telefonu. Być może jest zamknięty w odpowiednim tagu html lub jest opisany klasą class=""? A jeśli nie, to możesz wyszukać numer wyrażeniem regularnym, ale to metodą prób i błędów będziesz musiał dopasować tak, żeby był w miarę uniwersalny.
0 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Ja też robiłbym tak jak napisał Soanvig więc już nie będę się powtarzał.

Chciałem tylko dodać że skoro twierdzisz że nie umiesz PHP to nie bierz się od razu za coś takiego bo po prostu nie dasz rady. Zacznij od początku, poznaj co i jak jest w PHP bo jest to jednak trochę inny język niż C++. Dopiero jak ogarniesz w miarę solidnie podstawy to idź coraz dalej i wtedy na pewno uda Ci się zrobić to co chcesz. Będzie to trwało dłużej ale będziesz wiedział co robisz i będziesz w stanie to samemu zrobić ;)

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 395 wizyt
pytanie zadane 22 lutego 2018 w PHP przez Artek Stary wyjadacz (11,800 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 229 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...