• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Aplikacja w React.js - prośba o ocenę

Object Storage Arubacloud
0 głosów
183 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2020 w JavaScript przez dabgan Początkujący (410 p.)

Hej! Programowania uczę się samodzielnie już od około roku, natomiast Reacta od kilku miesięcy i niedawno stworzyłem swoją pierwszą aplikacje przy użyciu tego frameworka - prosty Quiz. Czy ktoś bardziej doświadczony znalazłby chwilę aby ocenić kod lub też samą aplikację? Wszelka krytyka jest mile widziana. 
Link do wersji live aplikacji : Quiz App
Link do githuba

Zależy mi po prostu na ocenie, czy może nie popełniam jakichś kardynalnych błędów w kodzie / logice o których być może nie zdaję sobie sprawy, a ktoś mądrzejszy zobaczyłby je na pierwszy rzut oka.

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 14 marca 2020 przez Paweł Nąckiewicz Nałogowiec (48,990 p.)
wybrane 19 marca 2020 przez dabgan
 
Najlepsza

Zmieniłbym trochę strukturę plików:

1. W folderze compoennts nie umieszczałbym folderu pages. - Pages lub Tempaltes moze być w rootowym folderze.

2. W folderze pages/quiz page utworzylbym pdofolder dla answer

 

Pomyślałbym o używaniu hooków (useState np)

Zrobiłbym refactor Twoich komponentów - masz chyba 3. komponenty dla buttona które defacto są podobne.

Nie wiem czemu nadajesz jakiemuś divowi nazwę klasy h1 - Statistics.jsx

<React.Fragment> zamień na <> .. </>

1
komentarz 15 marca 2020 przez dabgan Początkujący (410 p.)
1. Poprawiłem strukturę plików.

2. Stworzyłem podfolder dla answer

3.To jest aplikacja którą chciałem zrobić bez używania hooków, jako taki wstęp do Reacta, aby opanować podstawy. Ale biorę się wkrótce za hooki, więc na pewno to sprawdzę!

4. Faktycznie miałem dwa buttony dla "podpowiedzi", które miały prawie identyczny kod. Już poprawione. Nie zauważyłem tego wcześniej. Dzięki!|
5. Ta klasa 'h1' pewnie wynikła z przyzwyczajeń do Bootstrapa, czy coś :/. Poprawiłem.

6. Poprawiłem React Fragment na <></>.
 

Wielkie dzięki za uwagi i czas poświęcony na obejrzenie kodu :)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 278 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 173 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2022 w JavaScript przez castor_fiber Użytkownik (800 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 203 wizyt
pytanie zadane 25 maja 2022 w C i C++ przez Eskapel Nowicjusz (160 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...