To mój pierwszy post na forum, więc chciałem się ze wszystkimi przywitać – cześć wszystkim!
Chciałem prosić społeczność o pomoc w zidentyfikowaniu i wyeliminowaniu problemu, polegającego na spontanicznym wyłączaniu się mojego PC. Otóż w dość losowych momentach następuje wyłączenie komputera, po czym się restartuje. Tzn. Wygląda to jakby miał zamiar się zrestartować, natomiast natychmiastowo wyłącza się ponownie i utrzymuje się w tej pętli do momentu, dopóki nie zostanie wyłączony z zasilania wyłącznikiem z tyłu obudowy. Tak jak już wspominałem nie potrafię powiązać tego problemu z żadnymi konkretnymi okolicznościami. Co ciekawe – problem występuje w nieregularnych odstępach czasu. Od ok. października nie występował (miałem nadzieję że w jakiś sposób sam się rozwiązał), natomiast od paru dni powrócił i występuje praktycznie codziennie.
Diody EZ Debug zlokalizowane na płycie głównej podczas restartu zapalają się w określonej kolejności – parukrotne zapalenie się diody CPU, następnie pojedynczy błysk diody DRAM i restart.
Specyfikacja mojego komputera to:
• MSI B250 PC MATE
• Intel Pentium G4560
• SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012
• GOODRAM IRDM 8GB czarny [1x8GB 2400MHz DDR4 CL 17-17-17 DIMM]
• ASUS GeForce GTX 1050 Ti CERBERUS Advanced 4GB
• SilentiumPC Vero L2 Bronze 500W
• Toshiba 2TB
Będę wdzięczny za wszelką pomoc. W momencie gdyby przydatne były jakiekolwiek dodatkowe informację – proszę o sygnał a najszybciej postaram się je uzupełnić.
Z góry dziękuję za poświęcony czas i zainteresowanie!
EDIT: załączam link do zdjęć podzespołów oraz logów systemowych i z HWMonitor: link