• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Jak ustawić by reklamy otwierały się w nowej karcie css

Object Storage Arubacloud
0 głosów
449 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2020 w HTML i CSS przez fff Gaduła (3,950 p.)
zamknięte 7 marca 2020 przez Patrycjerz

Jak ustawić by reklamy otwierały się w nowej karcie css

target _blank do diva tylko, że w css

 

https://filszu.000webhostapp.com/clicker/v1.8/index.html

1
komentarz 6 marca 2020 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 marca 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
a dlaczego te reklamy nie mogą być wewnątrz znacznika <a> po prostu?
komentarz 6 marca 2020 przez fff Gaduła (3,950 p.)
bo musiałbym zmienić to we wszystkich miejscach na wszystkich stronach

Nie da się ustawić tego w css?
komentarz 6 marca 2020 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
z tego co wiem to nie, ale ja bym był raczej za modyfikacją tych wszystkich miejsc niż takim kombinowaniem. Zrób sobie po prostu może jakiś uniwersalny wrapper na te reklamy, taki komponent który opakowywałby to wszystko w znacznik <a>, wtedy w razie czego zawsze łatwiej zmienić od razu dla wszystkich miejsc w apce.
0 głosów
odpowiedź 6 marca 2020 przez Rezator Nowicjusz (220 p.)
Nie da się. CSS służy do stylizowania wyglądu strony, a nie obsługi jej zachowania.
komentarz 6 marca 2020 przez fff Gaduła (3,950 p.)
edycja 6 marca 2020 przez fff
...
komentarz 6 marca 2020 przez fff Gaduła (3,950 p.)
czy lepiej tak

<a target="_blank">

<div><\div>

<\a>
komentarz 6 marca 2020 przez Rezator Nowicjusz (220 p.)
Człowieku, nie możesz sobie dodawać atrybutów do znaczników jak sobie chcesz. Musisz trzymać się specyfikacji. target="_blank" dajesz do <a> w połączeniu z href-em.

W przypadku o który pytasz pozostaje Ci:
- zmienić wszystko ręcznie
- element <base>, ale to zadziała na wszystkie donośniki na stronie
- skorzystać z JS, np. w jQuery click()
komentarz 9 marca 2020 przez fff Gaduła (3,950 p.)
czyli jak to zrobić?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 581 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 304 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2022 w HTML i CSS przez OlbudMaciej Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 380 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2022 w PHP przez Grzegorz Mikina Dyskutant (8,060 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...