• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PROGRAMOWANIE CZY CYBERBEZPIECZEŃSWO?

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
1,559 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Kryśka Nowicjusz (120 p.)
Witam,

Mam dylemat zyciowy gdyz nie wiem czy iść w kierunku programowania czy cyberbezpieczenstwa. Programowanie - szkoła policealna- kwalifikacja zawodowa. Cyberbezpieczestwo- specjalistyczny kurs w tym zakresie. Co warto wybrac?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 marca 2020 przez Benek Szeryf (93,070 p.)
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jak chcesz być dobrym fachowcem, to obie dziedziny są wymagające i taka szkoła czy kurs, to dopiero początek drogi. Głównym kryterium powinno być to, co Ciebie bardziej interesuje, w czym czujesz się lepiej. Tak więc musisz ogarnąć podstawy obu tych dziedzin, by móc sobie wyrobić jakiekolwiek zdanie na ten temat.

Zazwyczaj cyberbezpieczeństwo zawiera programowanie, a programowanie niekoniecznie cyberbezpieczeństwo.
0 głosów
odpowiedź 4 marca 2020 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Chce byc politykiem, chociaz nie nawidze polityki, a kocham piec...

Teraz chcesz byc politykiem, ktory nie nawidzi swojej branzy, czy piekarzem, ktory ja kocha... To gdzie pojdziesz zalezy tylko i wylacznie  od Ciebie i od tego co sprawia Ci frajde. Pomysl, ze musisz siedziec 8h, albo 40 tygodniowo w tej pracy i jak jej nie lubisz, no to kappa. Po za tym, jesli jestes dobry w tym co robisz, to znjadziesz prace zawsze

Podobne pytania

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,580 komentarzy

62,759 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...