• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Komputer nie widzi wyłączonego telefonu

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
657 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2020 w Urządzenia mobilne przez KosaTV Obywatel (1,260 p.)
Witam mam pytanie, kolega dał mi swój telefon bo miał na nim blokadę od Google ponieważ zrestartował go i niepamietal hasła. Próbował ominąć blokadę różnymi sposobami, ale nie udało mu się więc dał mi, a ja ściągnąłem program, który powoduje że można poprostu ta blokadę ominąć, tylko że program wymaga podłączenia urządzenia przez USB, a urządzenie musi być wyłączone (widziałem na youtube na filmiku że pewna osoba połączyła wyłączony telefon do kompa i tym samym programem robiła to samo tylko że jej telefon komputer wykrył natomiast u mnie komputer daje dźwięk że urządzenie zostało podłączone na chwilę i gdy pojawia się ładowanie baterii w telefonie po podłączeniu znowu jest dźwięk tylko że dźwięk odłączenia urządzenia a program nie wykrywa nic, dodam że gdy przytrzymalem dolny przycisk głośności i power to program wykrył urządzenie ale na chwilę a to zbyt mało czasu czy jest jakaś metoda na to, proszę o pomoc.
komentarz 5 stycznia 2020 przez franz Gaduła (4,940 p.)
Na filmiku koleś być może miał ten telefon włączony w trybie "DOWNLOAD" bądź też "RECOVERY"
Jeżeli nie pamiętasz symbolu blokady ekranu i zablokowałeś telefon to z tego co sobie przypominam można odblokować poprzez e-mail .Powinno się wyświetlić stosowne powiadomienie
komentarz 5 stycznia 2020 przez KosaTV Obywatel (1,260 p.)
Chodzi o tą opcję "nie pamiętam adresu"? Kolega też przez nią próbował i nie udało mu się a co do tego trubu nwm jak ale udało mi się spowodować że komputer wykrył telefon a telefon nadal jest wyłączony tylko teraz jest inny problem po części nadal związany z wykryciem telefonu bo program pokazał tylko jeden parametr a gdy by było wszystko okej pokazał by więcej tych parametrów i zaczoł by restartowac blokadę Frp.  Dodał bym zdjęcie ale mam pewien problem z przesłaniem więc powiem tylko że robię to w  EFT Dougle
komentarz 5 stycznia 2020 przez franz Gaduła (4,940 p.)

Nie znam tego programu , doradzam zasięgnąć informacji na forum  stricte związanym z telefonami , XDA-DEVELOPERS

A jeszcze wracając do resetowania symbolu to po wielokrotnym wprowadzeniu złego symbolu powinien się pojawić komunikat o resecie blokady poprzez adres e-mail

No chyba że nie pamięta jaki adres wpisał w telefonie bądź też nie pamięta hasła do konta email 

Jak na wyżej wspomnianym forum nie znajdziesz pomocy to obawiam się że konieczny będzie reset z poziomu recovery mode 

Ale wtedy straci wszystko co było w telefonie 

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 249 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 4,904 wizyt

91,277 zapytań

139,942 odpowiedzi

315,130 komentarzy

60,722 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...