• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

skąd wziąć słownik haseł kali linux? 2)Jaką długość mają hasła wi-fi max, a jaką przeciętną?

Cloud VPS
–2 głosów
6,625 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2019 w Bezpieczeństwo, hacking przez fff Gaduła (4,000 p.)

1)Chodzi mi taki z hasłami do wpa wpa2

1b)Wiem,że można użyć tego polecenia: crunch 8 32 abc -o slownik.txt (ile to by zajmowało miejsca?)

ale chcę konkretny

2)Jaką długość mają hasła wi-fi max, a jaką przeciętną?

3) Jakie znaki są używane do haseł

4)Utworzyłem już sam prosty do swojego wi-fi i się udało. Teraz założyłem się z kolegą, że złamię jego hasło.

5)znacie jakieś lepsze narzędzie do łamania haseł oprócz konsoli/terminala kali linux?

#KALI LINUX

DZIĘKI

komentarz 6 grudnia 2019 przez apyd Nowicjusz (180 p.)
1. Slowniki znajdziesz w sieci
2.to sobie wygoogluj, bo to roznie
3.Litery male/duze, cyfry, czasem znaki specjalne
4.zamow pizze, jak pojdzie placic to sprawdz w ustawieniach i podaj mu na drugi dzien :D
5.Sprawdz "tools" na stronie kalego / nastepnie szukaj docs/tutow ,np.na YT / moze cos na peerlyst / na sekuraku moze byc cos po polsku
komentarz 6 grudnia 2019 przez fff Gaduła (4,000 p.)
1)chodzi mi o konkretną stronę
4
komentarz 6 grudnia 2019 przez apyd Nowicjusz (180 p.)
google
komentarz 6 grudnia 2019 przez fff Gaduła (4,000 p.)
edycja 6 grudnia 2019 przez fff
1)ja proszę o konkrety-ten najlepszy słownik. "googlowałem" wcześniej ale nie znalazłem

2)Konkretną maksymalną długość hasła wi fi i jakich znaków można używać
komentarz 7 grudnia 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Tak jak ktoś juz napisal uzywanie googla nie boli:

https://stackoverflow.com/questions/18006390/why-is-the-wpa2-psk-key-length-limited-to-63-characters

Nie ma czegos takiego jak przecietna dlugosc hasla juz widze, jak ludzie mowia no ja mam haslo z 12 znakow. Hasla poczatkowe, ktore sie dostaje albo sa napisane na routerze, maja zazwyczaj 8 znakow jesli sie nie myle, ja osobiscie dostałem 16. znakowe.

To i tak nie zmienia faktu, ze jezeli kolega wybierze wobie halso 63 znakowe, no to troche ci raczej zajmie lamanie tego hasla i nie wiem, czy slownik tu pomoze

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2019 przez niezalogowany
1. Nie ma tego najlepszego słownika. Słowniki najczęściej pochodzą z analizy najpopularniejszych haseł. Jeśli atakowany punkt dostępowy posiada jakieś nietypowe to słownik na nic się tutaj zda. Przeważnie musisz wypróbować kilka.

2. WEP => Maksymalnie 16 znaków
WPA/WPA2 => od 8 do 63 znaków

Wszystkie znaki alfanumeryczne, cyfry i znaki specjalne.
0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2019 przez miro Pasjonat (23,870 p.)

4)Utworzyłem już sam prosty do swojego wi-fi i się udało. Teraz założyłem się z kolegą, że złamię jego hasło.

Jak kolega może pod ten zakład zmienić hasło i jest ogarnięty, to możesz od razu się poddać.

0 głosów
odpowiedź 7 grudnia 2019 przez niezalogowany
Script kiddie

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 349 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2021 w Systemy operacyjne, programy przez Kacper33662 Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,098 wizyt
pytanie zadane 19 listopada 2019 w Systemy operacyjne, programy przez HitMan Użytkownik (850 p.)

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...