No ale to tak naprawde ze wszystkiego co napisalem i inni, to czytac ksiaszki. To jest jak silownia dla umyslu . Mozg jest bardzo aktywny jak czytasz , to czytaj w kierunku co chez i co sie rozwija. Lepsze niz oglondania video czy granie w co kolwiek . ( moze nie co kolwiek )
Wiecie co, uczcie sie tez nowych rzeczy codziennie. Jak chcez byc successful, to uprawiaj sport tez. Ludzie uzywaja ciala do wszystkiego, my to takie maszyny co bog nam dal ( jak wierzysz ) bysmy mogli nim zyc. Jak cialo jest silne, to nam latwiej we wszystkim , plus dotlenia sie mozg tez.
Uprawiajanc sport, bedziesz mniej zmenczony niz osoba co jest otyla i zle odzywiana co jest ciagle zmeczona.
Polecam czytanie ksiazki 1h dziennie. Albo 20 kartek dziennie. Jak zkonczysz, to jakas inna ksiaszke . Czytaj to co ci sie podoba, bys sie rozwijal w tym kierunku. Np, nie czytaj ksiaszki o kubusiu puchatku chyba ze co cie interesuje i chcez takie cos robic.
Chodz spac tak przed 23 i spij max 8 godzin nie wiencej. Na poczantku moze byc winecej niz 8 h, i niktore dni moze tez byc winecej by cialo sie zregenerowalo do konca.
Pij przynajmniej 6 szklanek wody , nie 5 .
Jedz dobre jedzenie. W senise, rano musisz zjesc odrazu sniadanie jak sie obudzisz. To ma byc cos jak jajko, supy mleczne np owsianka, itp.. nie jedz chleba ( no chyba ze z jajkiem) , nie jedz dzemu i takich tam.. jedz tak co 2-3h , i przekonski tez.
Rob przerwy sobje co 25 minut na 5 minut, albo co jakies 45-60 minut na 5-15 minut. Zalezy kto jak woli.
Ucz sie ze zrozumieniem i miej mentalnosc na wysokim poziomie, coto znaczy? badz posytywnym. Nastawienie umyslu jest najlepsze.
Np zobacz namnie , mam 18 lat, i ucze sie programowac w PHP , nie jestem AZ tak daleko, do tego konca roku powino by mi sie udac zrobic to co chec.
Ale moje zyciowe osiagniencia to miec przynajmniej 1 million funtow , a calkowity to 50millionow funto. Smieszne? nie nie . Przeczytaj Slight Edge, duzo ludzi omija sukcesy o wlos. Czwicze by isc na Olympiady , biegania. I otworze w wieku 19 lat lub 20 moja firme. Powiedzie mi sie i bede najlepszy w top 1%.
Co inni mysla? mam ich gdzies. To sa nierelaistyczne gole? visia? inni juz tak zrobili . Ja wierze w to. WIerze ze jestem najlepszy w sztukach walki chociarz nie stoczylem ani jednej walki. Chociarz to pokaze jak nadejdzie pora dotego .
Jak idziesz spac, to spi, nie mysl o niczym, nie mys o niczym smutnym . Nie mysl o problemach.
Mow sobje ze jestes wspanialy i swietny codzienie po 50 razy . Ze jestes ladny, ze jestes inteligentny, ze jestes dobry itp.. wiesz oco mi chodzi.
I co teraz robisz? teraz sobje to wmawiasz, a ludzie jak owce podazo za toba. Ty powieszze jestes ladny to oni tak " Hmm , on mowi ze jest ladny to jest " Psychologia .
Jak mowisz ze uda ci sie, a jak mowi ze ci sie nie uda, masz racje. Jak chez cos zrobic , jak chcez sie zmienic to zapisujesz sie na maxa do tego . Nie zaczniesz tego w tym weekendzie, tylko od momentu kiedy to wypowiesz. Powiesz ze zaczniesz biegac, tak jak stosz czy co robisz, idziesz i biegniesz, znaczynasz w ten sam dzien . Jak poiesz jutro, to znaczy ze ci sie nieche, co oznacza ze x100 razy , to znaczy ze temu co sie bedzie chcialo, bedzie o 100 razy doprzodu od ciebie.
ALe ty nie patrz na innych! Badz zawsze lepszy od siebie samego niz wczoraj. Za karzdy dzien lenia , masz tracisz 3 dni . 1 dzien bo nic nie robiles, 2 dzien po uczysz sie, a 3 dzien bo ta informacja ci do glowy wchodzi , tak to po 2 dni pozniej.
Zycie ma byc pelen challenges , rob to co lubisz.
Odzywianie, spanie, emocje, i intelekt , sa bardzo wazne w samo rozwoju .