• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy kurs HTML pana Mirosława jest aktualny i warty przejścia?

+4 głosów
1,052 wizyt
pytanie zadane 7 września 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez chamer1 Nowicjusz (180 p.)
zmienione kategorie 7 września 2019 przez Arkadiusz Waluk
Witam chciałbym wiedzieć czy warto przejść kurs HTML z kanału pasja informatyki mimo tego że ma 5 lat.
3
komentarz 7 września 2019 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,270 p.)

Tyle już było tematów o tym i zawsze jest mówione to samo, nic się nie zmieniło.

https://forum.pasja-informatyki.pl/387435/kurs-html5-mz

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 8 września 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
Ja mam swoje prywatne zdanie o tych kursach, niezbyt przychylne i nie wynika ono z faktu, że są robione dawno - trudno aby ktoś za friko wciąż je aktualizował, ale nie podoba mi się, że np. w JS pokazuje wiele rzeczy, które nigdy nie były w JS uważane za dobre praktyki... troszkę mam wrażenie, jakby MZ nie miał jakiegoś większego doświadczenia w realnych komercyjnych aplikacjach, ale może się mylę. Gdzieś kiedyś słyszałem, że jest on ponoć wykładowcą w jakimś technikum, nie wiem na ile to prawda, ale moim zdaniem uczyć powinny osoby, które mają min. 2-3 lata komercyjnego doświadczenia, ale jak jest to wiadomo...

Ale nie chcę MZ oceniać, zrobił kursy które w sumie spoko się ogląda, przekazuje jakąś tam wiedzę w podstawowym zakresie i super - chciało mu się, poświęcił czas... ja np. jestem na coś takiego chyba zbytnim materialistą i za friko po prostu mi się nie chce robić takiego zbioru kursów więc tutaj plusik dla MZ.

A co do jakości... powiem nieco przewrotnie - chcesz je oglądać to oglądaj, od czegoś musisz zacząć - mogą to być te kursty albo każde inne. Na początku i tak wiele rzeczy będzie dla Ciebie nowością, zanim faktycznie zaczniesz coś ogarniać to minie trochę czasu i musisz po prostu zacząć pisać własne apki.

Proponuję więc, abyś po prostu zaczął oglądac, czytac i się uczyć małymi kroczkami, a jak już zaczniesz robić jakiś nieco większy projekt to wpadaj śmiało na forum z kodem, np. link GH o wiele osób chętnie Ci zrobi tzw. code review :) To daje na prawdę bardzo wiele.

I na koniec życzę powodzenia i wytrwałości, bo w tej branży wytrwałość to podstawa :)
0 głosów
odpowiedź 8 września 2019 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
Czasami ze strasznych materiałów można dowiedzieć się więc, niż z tych nowszych.
–1 głos
odpowiedź 7 września 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Powiem tak. Kurs Pan Mirosława jest jak najbardziej wart obejrzenia. To ze ma 5 lat nie oznacza, że to są starocie i nie warto się uczyć. Znajdziesz tam cenne fundamentalne podstawy, które będą Ci potrzebne do dalszej nauki programowania webowego.
komentarz 8 września 2019 przez Ehlert Ekspert (215,070 p.)
Mówimy o HTMLu?
komentarz 8 września 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Tak mówię o HTML i CSS.

Swoją wiedzę zdobywałem z różnych źródeł.I może na tym kanale o HTML i CSS nie ma wszystkiego powiedziane lecz uważam ,że jest to bardzo dobrze przekazana wiedza.Która buduje dobre fundamenty.
1
komentarz 8 września 2019 przez Comandeer Guru (607,330 p.)

To ze ma 5 lat nie oznacza, że to są starocie

Tak chciałbym tylko zauważyć, że przez te 5 lat sporo się wydarzyło, np. zniknął HTML5…

–1 głos
odpowiedź 8 września 2019 przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)
Podstawy się tak bardzo nie zmieniają.
komentarz 8 września 2019 przez Velta Maniak (52,910 p.)

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,351 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 264 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 2,833 wizyt

93,630 zapytań

142,553 odpowiedzi

323,056 komentarzy

63,137 pasjonatów

Advent of Code 2025

Top 15 użytkowników

1. 2416p. - dia-Chann
  2. 2317p. - raydeal
  3. 2271p. - DziarnowskiJ
  4. 2242p. - Łukasz Piwowar
  5. 2222p. - CC PL
  6. 2068p. - Adrian Wieprzkowicz
  7. 2010p. - rucin93
  8. 1968p. - Michal Drewniak
  9. 1957p. - Maurycy W
  10. 1887p. - Łukasz Eckert
  11. 1885p. - robwarsz
  12. 1811p. - rafalszastok
  13. 1600p. - Rafał Trójniak
  14. 1588p. - Tomasz Bielak
  15. 1377p. - ssynowiec
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...