• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

PHPOS - instalacja / CMS-y pod zarządzanie plikami

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
260 wizyt
pytanie zadane 27 maja 2019 w Sieci komputerowe, internet przez Piotr86PL Początkujący (340 p.)
Witam,
Denerwują mnie dyski sieciowe ala google drive i tym podobne. Postanowiłem, że użyję FTP dla przechowywania plików (pliki siedzą na serwisie 5v). Nie są to jakieś ogromne pliki, w większości prezentacje do których dostęp bym chciał łatwo i wszędzie z dostępem do wifi. Przez jakiś czas wrzucałem pliki do dwóch katalogów przez FTP: jeden ogólnodostępny, a drugi z fałszywą stroną 404. Takie rozwiązanie mi się nie podoba. Postanowiłem zainstalować na serwerze dość stary ale mi by wystarczył, "system" PHP czyli PHPOS, jednakże instalacja kończy się na drugim kroku - nic się nie wyświetla po licencji. Tutaj prosił bym o pomoc w uporaniu się z problemem. Prosił bym również o zasugerowanie może jakieś alternatywy. Chciałbym jakiś system zarządzania treścią, który umożliwi mi tworzenie folderów, łatwe wrzucanie i pobieranie plików. Nie musi posiadać ładnego wyglądu.

Dziękuję z góry i pozdrawiam

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 27 maja 2019 przez dawid6512 Gaduła (4,550 p.)
Jeżeli coś trochę znasz PHP/HTML cóż za problem poświecić jeden wieczór i stworzyć sobie własną aplikację?

Będziesz miał pewność, że posiada wszystkie funkcje których potrzebujesz.
komentarz 27 maja 2019 przez Piotr86PL Początkujący (340 p.)
No problem właśnie w tym że nie potrafię programować.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 391 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 278 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2016 w Systemy CMS przez ReksetoDev Gaduła (4,530 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 291 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez AsternToJa Początkujący (280 p.)

93,377 zapytań

142,379 odpowiedzi

322,527 komentarzy

62,724 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...