• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Generowanie dokumentu do druku na podstawie danych wprowadzonych w formularzu

Cloud VPS
0 głosów
199 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2019 w JavaScript przez Łukasz Smutek Nowicjusz (140 p.)

Cześć,

Chciałbym stworzyć prostą aplikację do generowania dyplomów, czy podziękowań. Użytkownik wprowadzałby niezbędne treści w pola formularza, a finalnie otrzymywałby już gotowy, sformatowany dokument do wydruku. Będę wdzięczny za wskazówki jak się za to zabrać i czy jest to do wykonania w technologiach front-endowych. Jestem nowy "na froncie", zależy mi raczej na przejściu przez cały proces i zrozumieniu zagadnienia niż gotowcach. Wielkie dzięki za każdą dobrą radę. Piona! smiley

Łukasz

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 8 maja 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

Ja korzystałem kiedyś z pdfmake (https://github.com/bpampuch/pdfmake) w apce, która służyła do generowania kosztorysów budowlanych i dodałem z tą libką możliwość zapisu kosztorysu do pdf. Pamiętam, że nawet całkiem spoko się z nią pracowało jak już przebrniesz przez dokumentację. Sporo ciekawych rzeczy też kojarzę, że było nie w docs ale w gh issues więc tam też polecam zobaczyć.

Wydaje mi się, że taki pdf byłby dla usera najlepszy, najłatwiej to wydrukować bez obaw o czcionki, rozpad na różnych wordach itp. itd

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 481 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 142 wizyt

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,765 komentarzy

62,898 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...