Dzień dobry,
To znowu ja! Mam nadzieje, że po raz ostatni dzisiaj.
Wzorowałem się na tym:http://growingcookies.com/easy-multiple-file-upload-in-symfony-using-the-collectiontype-field/
Mam pewien problem z CollectionType, a konkretnie to w połączeniu z FileType, chodzi o wrzucanie wczesniej wypełnionych danych do inputów.
W momencie kiedy dodaje do inputów jakieś pliki i wysyłam poprawny formualrz wszystko działa prawidłowo. Dane przesyłane są na serwer. Natomiast problem pojawia się gdy w formularzu wystąpi jakiś błąd walidacyjny np: któreś wymagane pole pozostanie puste.
Moje input z plikami, które wyświetlam w ten sposób:
{% set pos = 0 %}
{% for doc in form.images %}
<div class="image-button-block">
<button type="button" class="btn btn-danger btn-sm remove-image-button" onclick="removeFile($(this));"><i class="fa fa-times" aria-hidden="true"></i></button>
<div style="display: block">
{{ form_row(doc) }}
</div>
</div>
{% set pos = pos + 1 %}
{% endfor %}
Na serwer przesyłają się puste. Nie mają w sobie żadnych wartości, które wcześniej zostały do nich wprowadzone.
Wartosci z form.images niestety nie mogę wyświetlić ponieważ dump powoduje crash serwera.
Generalnie inputy się tworzą, dokładnie taka ilosć jak wcześniej, przed wysłaniem formularza ale bez zawartych w nich plików. Próbowałem to samo z TextType zamiast FileType i tam wszystko działa poprawnie.