• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Symfony : CollectionType + FileType - wyświetlanie wcześniej wprowadzonych danych po błędzie w formularzu

Cloud VPS
0 głosów
91 wizyt
pytanie zadane 19 kwietnia 2020 w PHP przez XiverKi Bywalec (2,050 p.)

Dzień dobry,

To znowu ja! Mam nadzieje, że po raz ostatni dzisiaj.

Wzorowałem się na tym:http://growingcookies.com/easy-multiple-file-upload-in-symfony-using-the-collectiontype-field/

Mam pewien problem z CollectionType, a konkretnie to w połączeniu z FileType, chodzi o wrzucanie wczesniej wypełnionych danych do inputów.

W momencie kiedy dodaje do inputów jakieś pliki i wysyłam poprawny formualrz wszystko działa prawidłowo. Dane przesyłane są na serwer. Natomiast problem pojawia się gdy w formularzu wystąpi jakiś błąd walidacyjny np: któreś wymagane pole pozostanie puste.

Moje input z plikami, które wyświetlam w ten sposób:

{% set pos = 0 %}
    {% for doc in form.images %}
        <div class="image-button-block">
            <button type="button" class="btn btn-danger btn-sm remove-image-button" onclick="removeFile($(this));"><i class="fa fa-times" aria-hidden="true"></i></button>
            <div style="display: block">
                {{ form_row(doc) }}
            </div>
        </div>

{% set pos = pos + 1 %}
    {% endfor %}

Na serwer przesyłają się puste. Nie mają w sobie żadnych wartości, które wcześniej zostały do nich wprowadzone.
Wartosci z form.images niestety nie mogę wyświetlić ponieważ dump powoduje crash serwera.

Generalnie inputy się tworzą, dokładnie taka ilosć jak wcześniej, przed wysłaniem formularza ale bez zawartych w nich plików. Próbowałem to samo z TextType zamiast FileType i tam wszystko działa poprawnie.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 130 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 190 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 161 wizyt

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...