• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jaki CMS / skrypt polecacie pod podaną specyfikacje...

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
400 wizyt
pytanie zadane 16 kwietnia 2019 w Systemy CMS przez mariusz_orb Nowicjusz (170 p.)

Witam wszystkich ;))

1. Przeznaczenie i funkcjonalność
  • Ranking zawodników (kategorie, wiekowe, wagowe, style walki, płeć itp...) jakaś fotka, jakiś opis...
  • Kluby (tu przypisujemy zawodnika)... docelowo każdy prezes klubu ma mieć Swoje logi i zarządzać Swoimi zawodnikami
  • Dodawanie Turniejów ( Prezes klubu zgłasza zawodników z istniejących w bazie, nie ma to dodaje)
  • Algorytm rozpisujący drabinkę turniejową wg wskazanych zasad ( tutaj oczywiście wiem, ze trochę będzie roboty żeby go tego "nauczyć" początkowo można to robić ręcznie )
  1. Środowisko
  • Chce możliwie lekki system CMS i możliwie łatwy do edycji i przerobienia pod własne wymagania
  • 100% darmowy
  • Jak najmniej JS w nim, najlepiej wcale ;))

Co kto poleca do takiego czegoś ??

Z góry dzięki
Pozdrawiam ;))

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 16 kwietnia 2019 przez dave Początkujący (460 p.)
wybrane 16 kwietnia 2019 przez mariusz_orb

Najlepsza
Cześć, WordPress to wcale nie taka zła opcja, ma multum funkcji, a jeszcze więcej dodatkowych rozszerzeń. Obawiam się jednak, że w tym CMS możliwości, jakich sobie życzysz nie znajdziesz za łatwo, tym bardziej z darmowymi wtyczkami - nie poszalejesz. Są jeszcze motywy lub większe modyfikacje dostępne oczywiście odpłatnie na stronach themeforest.net oraz codecanyon.net . Piszę o motywach, ponieważ WordPress oprócz standardowych wtyczek poszerzających funkcje strony posiada też mnóstwo motywów, do których ich autorzy "doklejają" kolejne możliwości. Możesz też zainteresować się alternatywą i nieco bardziej iść w stronę gamingowego CMS. Niestety, żaden ze znanych mi rozwiązań nie jest już rozwijane, ale wciąż cieszą się sporą popularnością i aktywnością na forum pomocy. W tym wypadku wymienię więc projekty www.csphere.eu oraz webspell.org . Niemniej jednak podane CMS skupiają się w głównej mierze na prowadzeniu strony dotyczącej konkretnego klanu, więc musisz ponownie przejrzeć ich bazę dodatków i odnaleźć interesujące Cię rozszerzenia lub poszukać ich w Google, ponieważ w przypadku webspella - chyba ich strona główna niezbyt jeszcze funkcjonuje ;) . A ostateczna możliwość to moim zdaniem zlecenie. Możesz zlecić napisanie komuś takiego CMS lub po prostu wtyczki do istniejącego już CMS. Powodzenia!
komentarz 16 kwietnia 2019 przez mariusz_orb Nowicjusz (170 p.)
Dzięki bardzo za odpowiedz ;))

Ogólnie potrzebuje coś mega prostego...

chyba sam zacznę to budować w codeigniterze. Chciałem uniknąć tych pierwszych (mnie drażniących) kroków i zyskać na czasie, ale postawie na jakość i 100% znajomość produktu, która będę miał jeżeli am to ogarnę ;))

Obecnie przeglądam projekty w codeigniterze zrobione, może coś będzie na początek ;))
komentarz 16 kwietnia 2019 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Odpuść sobie CodeIgnitera i zajmij się Symfony/Laravel. CodeIgniter to strata czasu.

Aby Cię przekonać, dodam, że swojego czasu dużo pisałem w CodeIgniter. Gdy przeszedłem na Symfony to aż mnie zatkało ile rzeczy CodeIgniterowi brakuje, albo robi po prostu źle.
+1 głos
odpowiedź 16 kwietnia 2019 przez klikweeb Obywatel (1,480 p.)
Witaj,

Jestem zwolennikiem WordPress więc będę go polecał :) Zapewne gdybyś dobrze poszukał to za oceanem znalazł byś już gotowy motyw pod Twoje wymagania. Ale raczej byłby płatny. Jest mnóstwo darmowych skórek do WP z takimi funkcjonalnościami a jeśli brakuje którejś to wtyczki załatwią sprawę. Z tworzeniem kont i dodwaniem odpowiednich uprawnień też nie ma problemu.
komentarz 16 kwietnia 2019 przez mariusz_orb Nowicjusz (170 p.)

Cześć ;))

Wczoraj robiłem rozpoznanie z WP...

Sprawa wyglądu nie stanowi dla mnie żadnego problemu bo tu zrobię co będę chciał i na to mam dużo czasu jeżeli dobrze wykonam funkcjonalność...

Na czasie zależy mi właśnie z funkcjonalnością...
JoomSport – for Sports: Team & League, Football
SportsPress – Sports Club & League Manager

... takie dwie wtyczki przerabiałem, ale jakoś sie nie zadowoliłem tym ...

Może znasz cos jeszcze z darmowych ??

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 568 wizyt
pytanie zadane 18 sierpnia 2023 w Systemy CMS przez Tilfet Użytkownik (830 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 259 wizyt
pytanie zadane 6 lipca 2020 w Systemy CMS przez Luxor Tnt Nowicjusz (150 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 1,017 wizyt
pytanie zadane 12 października 2019 w Systemy CMS przez torelq Nowicjusz (190 p.)

93,443 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,691 komentarzy

62,805 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...