• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Powiadomienie o ciasteczkach

Object Storage Arubacloud
0 głosów
200 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2019 w PHP przez Majki Obywatel (1,410 p.)

Cześć,

Mam na swojej stronie powiadomienie o ciasteczkach, ogólnie działa w porządku, nie licząc tego, że po naciśnięciu akceptuj strona się odświeża, a ja chciałbym żeby tylko powiadomienie znikło bez odświeżania, prosiłbym o to aby powiedzieć mi jak mogę poprawić ten kod ( nie znam się na php, a ten baner zrobiłem z poradnika, więc było by miło jakby ktoś powiedział wprost co gdzie wpisać ) lub podać jakąś alternatywę.

 

<?php
if (isset($_GET['accept-cookies'])) {
    setcookie('accept-cookies', 'true', time() + 31556925);
    
    header('Location: ./');
}
?>
<?php
    if (!isset($_COOKIE['accept-cookies'])) {
    ?>
    <div id="cookieConsent">
        <div id="closeCookieConsent">x</div>
        Ta witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia jak najlepszych usług. Brak zmiany ustawień przeglądarki jest równoznaczne
        z wyrażeniem zgody na ich użycie.
        <a href="?accept-cookies" class="cookieConsentOK">Zgoda</a>
    </div>
    
    <?php
    }
    ?>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)

Szukałbym alternatywy w JavaScript.


<div id="simplecookienotification_v01" style="display: block; z-index: 99999; min-height: 35px; width: 300px; position: fixed; background: rgb(227, 242, 253) none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid rgb(30, 136, 229); text-align: center; color: rgb(119, 119, 119); bottom: 10px; left: 10px; border-radius: 0px;">
<div style="padding:10px; margin-left:15px; margin-right:15px; font-size:14px; font-weight:normal;">
<span id="simplecookienotification_v01_powiadomienie">Wykorzystujemy pliki cookies.</span><span id="br_pc_title_html"><br></span>
<a id="simplecookienotification_v01_polityka" href="http://jakwylaczyccookie.pl/polityka-cookie/" style="color: rgb(30, 136, 229);">Polityka Prywatności</a><span id="br_pc2_title_html"> &nbsp;&nbsp; </span>
<a id="simplecookienotification_v01_info" href="http://jakwylaczyccookie.pl/jak-wylaczyc-pliki-cookies/" style="color: rgb(30, 136, 229);">Jak wyłączyć cookies?</a><div id="jwc_hr1" style="height: 10px; display: block;"></div>
<a id="okbutton" href="javascript:simplecookienotification_v01_create_cookie('simplecookienotification_v01',1,7);" style="position: relative; background: rgb(30, 136, 229) none repeat scroll 0% 0%; color: rgb(255, 255, 255); padding: 5px 15px; text-decoration: none; font-size: 12px; font-weight: normal; border: 0px solid rgb(227, 242, 253); border-radius: 0px;">AKCEPTUJĘ</a><div id="jwc_hr2" style="height: 10px; display: block;"></div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">var galTable= new Array(); var galx = 0;</script><script type="text/javascript">function simplecookienotification_v01_create_cookie(name,value,days) { if (days) { var date = new Date(); date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000)); var expires = "; expires="+date.toGMTString(); } else var expires = ""; document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/"; document.getElementById("simplecookienotification_v01").style.display = "none"; } function simplecookienotification_v01_read_cookie(name) { var nameEQ = name + "="; var ca = document.cookie.split(";"); for(var i=0;i < ca.length;i++) { var c = ca[i]; while (c.charAt(0)==" ") c = c.substring(1,c.length); if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length); }return null;}var simplecookienotification_v01_jest = simplecookienotification_v01_read_cookie("simplecookienotification_v01");if(simplecookienotification_v01_jest==1){ document.getElementById("simplecookienotification_v01").style.display = "none"; }</script>

Łap link: https://jakwylaczyccookie.pl/darmowy-notyfikator-cookie/

komentarz 11 kwietnia 2019 przez Majki Obywatel (1,410 p.)
Ależ ja mam z tym problemów, orientuje się Pan może czy zawarcie takiej informacji w stopce też jest w porządku, np.

Copyright © 2019 - Majki Design | Ta Witryna korzysta z plików cookies
komentarz 11 kwietnia 2019 przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)
Wrzuć ten kod, który Ci podałem gdziekolwiek na stronę.
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez Marcin Siniarski Gaduła (4,420 p.)
PHP można wywalić i użyć Javascriptu do ustawienia ciasteczka. Sprawdzaj czy jest 'accept-cookies', wtedy ukryj panel lub go pokaż.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 232 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2016 w JavaScript przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 231 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2016 w JavaScript przez Domin Początkujący (360 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 204 wizyt

92,634 zapytań

141,505 odpowiedzi

319,883 komentarzy

62,015 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...