• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Powiadomienie o ciasteczkach

0 głosów
253 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2019 w PHP przez Majki Obywatel (1,410 p.)

Cześć,

Mam na swojej stronie powiadomienie o ciasteczkach, ogólnie działa w porządku, nie licząc tego, że po naciśnięciu akceptuj strona się odświeża, a ja chciałbym żeby tylko powiadomienie znikło bez odświeżania, prosiłbym o to aby powiedzieć mi jak mogę poprawić ten kod ( nie znam się na php, a ten baner zrobiłem z poradnika, więc było by miło jakby ktoś powiedział wprost co gdzie wpisać ) lub podać jakąś alternatywę.

<?php
if (isset($_GET['accept-cookies'])) {
    setcookie('accept-cookies', 'true', time() + 31556925);

header('Location: ./');
}
?>
<?php
    if (!isset($_COOKIE['accept-cookies'])) {
    ?>
    <div id="cookieConsent">
        <div id="closeCookieConsent">x</div>
        Ta witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia jak najlepszych usług. Brak zmiany ustawień przeglądarki jest równoznaczne
        z wyrażeniem zgody na ich użycie.
        <a href="?accept-cookies" class="cookieConsentOK">Zgoda</a>
    </div>

<?php
    }
    ?>

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)

Szukałbym alternatywy w JavaScript.

<div id="simplecookienotification_v01" style="display: block; z-index: 99999; min-height: 35px; width: 300px; position: fixed; background: rgb(227, 242, 253) none repeat scroll 0% 0%; border: 1px solid rgb(30, 136, 229); text-align: center; color: rgb(119, 119, 119); bottom: 10px; left: 10px; border-radius: 0px;">
<div style="padding:10px; margin-left:15px; margin-right:15px; font-size:14px; font-weight:normal;">
<span id="simplecookienotification_v01_powiadomienie">Wykorzystujemy pliki cookies.</span><span id="br_pc_title_html"><br></span>
<a id="simplecookienotification_v01_polityka" href="http://jakwylaczyccookie.pl/polityka-cookie/" style="color: rgb(30, 136, 229);">Polityka Prywatności</a><span id="br_pc2_title_html"> &nbsp;&nbsp; </span>
<a id="simplecookienotification_v01_info" href="http://jakwylaczyccookie.pl/jak-wylaczyc-pliki-cookies/" style="color: rgb(30, 136, 229);">Jak wyłączyć cookies?</a><div id="jwc_hr1" style="height: 10px; display: block;"></div>
<a id="okbutton" href="javascript:simplecookienotification_v01_create_cookie('simplecookienotification_v01',1,7);" style="position: relative; background: rgb(30, 136, 229) none repeat scroll 0% 0%; color: rgb(255, 255, 255); padding: 5px 15px; text-decoration: none; font-size: 12px; font-weight: normal; border: 0px solid rgb(227, 242, 253); border-radius: 0px;">AKCEPTUJĘ</a><div id="jwc_hr2" style="height: 10px; display: block;"></div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">var galTable= new Array(); var galx = 0;</script><script type="text/javascript">function simplecookienotification_v01_create_cookie(name,value,days) { if (days) { var date = new Date(); date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000)); var expires = "; expires="+date.toGMTString(); } else var expires = ""; document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/"; document.getElementById("simplecookienotification_v01").style.display = "none"; } function simplecookienotification_v01_read_cookie(name) { var nameEQ = name + "="; var ca = document.cookie.split(";"); for(var i=0;i < ca.length;i++) { var c = ca[i]; while (c.charAt(0)==" ") c = c.substring(1,c.length); if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length); }return null;}var simplecookienotification_v01_jest = simplecookienotification_v01_read_cookie("simplecookienotification_v01");if(simplecookienotification_v01_jest==1){ document.getElementById("simplecookienotification_v01").style.display = "none"; }</script>

Łap link: https://jakwylaczyccookie.pl/darmowy-notyfikator-cookie/

komentarz 11 kwietnia 2019 przez Majki Obywatel (1,410 p.)
Ależ ja mam z tym problemów, orientuje się Pan może czy zawarcie takiej informacji w stopce też jest w porządku, np.

Copyright © 2019 - Majki Design | Ta Witryna korzysta z plików cookies
komentarz 11 kwietnia 2019 przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)
Wrzuć ten kod, który Ci podałem gdziekolwiek na stronę.
0 głosów
odpowiedź 11 kwietnia 2019 przez Marcin Siniarski Gaduła (4,420 p.)
PHP można wywalić i użyć Javascriptu do ustawienia ciasteczka. Sprawdzaj czy jest 'accept-cookies', wtedy ukryj panel lub go pokaż.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 292 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2016 w JavaScript przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 401 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2016 w JavaScript przez Domin Początkujący (360 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 352 wizyt

93,425 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...