• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wynik z matury, informatyka na Politechnice Częstochowskiej

0 głosów
650 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez m2890 Nowicjusz (120 p.)
edycja 7 marca 2019 przez m2890
Witam!
Bardzo chciałbym się dostać na Politechnikę Częstochowską na wydział inżynierii mechanicznej i informatyki, wiele słyszałem na jej temat, a mianowicie, że spoko wykładowcy, egzaminy nie są zbytnio ciężkie, a wiedza informatyczna po prostu trafia. Dostanę się tam z takim wynikami z matury?

- Matematyka podstawowa - 100%
- Angielski podstawowy - 98%
- Angielski rozszerzony - 86%
- Polski podstawowy - 66%
- Geografia rozszerzona - 68%

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 marca 2019 przez Byczek_ Bywalec (2,570 p.)
Czy mi się wydaje czy widzę po raz kolejny to samo pytanie z tym samym problemem?
0 głosów
odpowiedź 7 marca 2019 przez k222 Nałogowiec (30,150 p.)
A czy odpowiedź na tym forum tak lub nie coś zmieni? Co my ci mamy punkty policzyć? Wejdź na stronę uczelni, sprawdź jak się liczy punkty, policz ile masz, sprawdź z poprzednimi rocznikami jakie były progi i będziesz widział czy jesteś nad kreską, delikatnie pod czy w ogóle masz o połowę za mało punktów. Btw. było pomyśleć wcześniej i zdawać rozszerzoną matmę / fizykę, sądząc po wydziale więcej by nabiły punktów niż geografia.
0 głosów
odpowiedź 8 marca 2019 przez TeslaX93 Gaduła (3,600 p.)
Hmm, u mnie hasło "Politechnika Częstochowska" kojarzyło się z uczelnią drugiej szansy dla tych, którzy uwalili Uniwersytet Śląski lub Polibudę w Gliwicach.

Nie wiem, mnie by było szkoda czasu, z takimi wynikami możesz dostać się np. na Uniwersytet Śląski, który mimo wszystko stoi poziom wyżej. Chyba że "tylko dla papierka".

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 744 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 2,544 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 1,860 wizyt

93,692 zapytań

142,611 odpowiedzi

323,221 komentarzy

63,220 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...