• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak sprawdzić bezpieczeństwo szyfrowania?

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
145 wizyt
pytanie zadane 15 lutego 2019 w Offtop przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
Cześć.

Napisałem własny algorytm szyfrujący, ale szczerze nie wiem jak bezpieczny on jest. Zdaję sobie sprawę, że mogę skorzystać z w-trzy-kije-ilionów innych już dostępnych, ale jest to na potrzeby projektu. Nie wiem w jaki sposób mogę sprawdzić jak łatwo jest złamać ten algorytm.

Jeśli wie ktoś jak można to przetestować, prosiłbym o odpowiedź.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 15 lutego 2019 przez VirtualMember Pasjonat (15,790 p.)
wybrane 15 lutego 2019 przez Hiskiel

Najlepsza
Zależy do jakiego projektu ten algorytm jest przeznaczony - jeśli publiczne go złamanie nie sprawi, że będziesz na tym stratny to po prostu udostępnij trochę treści tutaj czy na jakimś reddicie i znajdą się zapaleńcy do łamania.
komentarz 15 lutego 2019 przez Hiskiel Pasjonat (22,830 p.)
W sumie to nie jest zły pomysł... Dzięki

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 273 wizyt
pytanie zadane 11 października 2017 w Java przez LukasHardwares Początkujący (490 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 3,573 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2019 w Python przez Nieprofesjonalny Użytkownik (890 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 278 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2019 w HTML i CSS przez fff Gaduła (3,950 p.)

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...