• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Combo jack a mikrofon

0 głosów
597 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2019 w Sprzęt komputerowy przez NeeqRR Nowicjusz (140 p.)
Witam. Otóż mam taki problem iż ułamał mi się jack w laptopie. Nie ważne jak, ułamał i nie da się go wyciągnąć. Nie chce przelutowywać ponieważ posiadam kartę dźwiękową na USB. Jednak mam pytaniem. Iż było to combo jack, jego pozostałości "tworzą" sztuczną wizje podłączonych słuchawek i mikrofonu. Jest jakaś opcja aby używać mikrofonu z laptopa mimo ułamanej końcówki przez którą "laptopowe" głośniki i mikrofon zostały wygłuszone i komputer rozumie to jako podłączone urządzenie mini jack ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 13 stycznia 2019 przez CenterPL Pasjonat (19,070 p.)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, popraw mnie jeśli się mylę - combojack masz we wbudowanej karcie dźwiękowej i tam Ci się ułamał jack, a chcesz używać karty USB?

Jeśli moje rozumowanie jest dobre, po prostu wyłącz w ustawieniach urządzeń kartę dźwiękową, tę wbudowaną. Nie powiem Ci jak to dokładnie zrobić bo nie mam Windowsa :) W każdym razie gdzieś w panelu sterowania.

Jeżeli moje rozumienie jest błędne, daj znać, to pomyślę :)
komentarz 13 stycznia 2019 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Dodałbym jeszcze, że lepiej postarać się tą końcówkę wydobyć. chodzi o sprawę ewentualnego przepięcia itp. Idź do serwisu z nim (wiem, mało przyjemna perspektywa) i myślę, że za jakieś 50 zł ci to wyjmą
–2 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2019 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
Domyślnie Windows (jak to windows :p) chyba nie posiada takiej opcji, ale oprogramowanie karty dźwiękowej zwykle na to pozwala.
komentarz 13 stycznia 2019 przez CenterPL Pasjonat (19,070 p.)
Jesteś kolego w błędzie, W Windowsie da się wyłączyć urządzenia, każdy kontroler USB, karty dźwiękowe itp da się wyłączyć.
komentarz 13 stycznia 2019 przez m4sk1n Pasjonat (16,750 p.)
Nie mówię o wyłączeniu karty dźwiękowej, to przecież oczywiste. Mówię o przełączeniu źródła wejścia/wyjścia używanego przez dana kartę dźwiękową.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,362 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,643 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,335 wizyt

93,753 zapytań

142,713 odpowiedzi

323,356 komentarzy

63,348 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...