• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed W jaki sposób zapamiętać parametry dla strony www bez plików cookies?

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
524 wizyt
pytanie zadane 29 grudnia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez _a4 Obywatel (1,330 p.)
zamknięte 29 grudnia 2018 przez _a4

Korzystam tylko z trybu prywatnego w przeglądarce (Google Chrome) i chciałbym aby strony ładowały się od razu z pewnymi parametrami (zaznaczone checkbox), przykłady:

[1] Po wejściu na youtube.com strona ładuje się od razu z checkboxem CIEMNY MOTYW [ON] i checkboxem AUTOODTWARZANIE [OFF]

[2] Po wejściu na gry-online.pl strona ładuje się od razu z opcją ciemnego motywu Menu -> Kolorystyka

Dodatek stylish (userstyles.org) nie działa w trybie prywatnym.

komentarz zamknięcia: Kupiłem skrypt, który rozwiązuje problem.

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)
W trybie prywatnym masz wszystko zerowane, nie wiem czy da się coś tam przemycić...

Ale po co w ogóle tak sobie utrudniasz życie? Ja szczerze mówiac incognito używam tylko do testowania aplikacji, to nie jest tryb przeznaczony do normalnej pracy... Weź se po prostu pracuj w trybie zwykłym, gdzie Ci zapisze ladnie wszystkie logowania, motywy itp. Nie rozumiem takiego kombinowania...
komentarz 29 grudnia 2018 przez _a4 Obywatel (1,330 p.)
Tak, zgadza się. W trybie prywatnym przeglądarka nie przechowuje plików cookies, czyli zapisanych w nich ustawień - oczywiste.

Z mojego punktu widzenia to nie "utrudniasz życie", a wręcz przeciwnie. Każdorazowe czyszczenie [Ctrl] + [Shift] + [Del] to strata czasu, a tak wystarczy jedynie zamknąć przeglądarkę. Jeśli zaś chodzi o zasadność tworzenia za każdym razem "czystej" sesji to jest to ważne między innymi podczas częstych podróży lotniczych - znaczące różnice w cenach biletów na podstawie historii przeglądania. Nie będę się tutaj zagłębiał w specyfikę moich działań w sieci, ale tryb prywatny jest optymalnym rozwiązaniem w moich przypadku, a wręcz zabiegiem niezbędnym.

W związku z powyższym poszukuję rozwiązania które rozwiążą drobne niedogodności, gdyż tryb prywatny rozwiązuje znaczące problemy.
0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2018 przez Perseusz Bywalec (2,190 p.)
Mógłbyś włączyć jakiś dodatek do przeglądarki do odtwarzania javascriptu i napisać skrypt, chociaż pewnie by się już jakiś znalazł w internecie
Ciekawa koncepcja, czekam na przykład.
0 głosów
odpowiedź 29 grudnia 2018 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)
Ja swego czasu używałem incognito w szkole, po czym uznałem że to nie ma sensu i przestałem chodzić do szkoły. (żart)

Zgadzam się w Tomkiem. Może wygodniej po prostu używać normalnej przeglądarki z zalogowanym kontem(Chrome), po czym usunąć ciasteczka, historię itd. Działania analogiczne co w incognito, tyle że ręczne - i trzeba o tym pamiętać.
komentarz 29 grudnia 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

po czym usunąć ciasteczka, historię itd. 

jezu ludzie... bawimy się w dziesięciolatkow chcących ukryć przed tatusiem, że wchodziliśmy na youtube...?

Z mojego punktu widzenia to nie "utrudniasz życie", a wręcz przeciwnie. Każdorazowe czyszczenie [Ctrl] + [Shift] + [Del] to strata czasu, a tak wystarczy jedynie zamknąć przeglądarkę. Jeśli zaś chodzi o zasadność tworzenia za każdym razem "czystej" sesji to jest to ważne między innymi podczas częstych podróży lotniczych - znaczące różnice w cenach biletów na podstawie historii przeglądania. Nie będę się tutaj zagłębiał w specyfikę moich działań w sieci, ale tryb prywatny jest optymalnym rozwiązaniem w moich przypadku, a wręcz zabiegiem niezbędnym.

W związku z powyższym poszukuję rozwiązania które rozwiążą drobne niedogodności, gdyż tryb prywatny rozwiązuje znaczące problemy.

komentarz 30 grudnia 2018 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

jezu ludzie... bawimy się w dziesięciolatkow chcących ukryć przed tatusiem, że wchodziliśmy na youtube...?

W domu nie wiem kto to robi - ale w szkole, biblotece, miejscach publicznych - owszem.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,417 wizyt
pytanie zadane 18 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez Kozaczenko Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 172 wizyt
pytanie zadane 7 października 2023 w HTML i CSS przez Viola Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 749 wizyt

93,187 zapytań

142,203 odpowiedzi

322,023 komentarzy

62,515 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 2581p. - dia-Chann
  2. 2537p. - Łukasz Piwowar
  3. 2528p. - Łukasz Eckert
  4. 2514p. - CC PL
  5. 2476p. - Tomasz Bielak
  6. 2445p. - Łukasz Siedlecki
  7. 2443p. - rucin93
  8. 2310p. - Michal Drewniak
  9. 2156p. - Marcin Putra
  10. 2152p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 2105p. - Mikbac
  12. 1941p. - Anonim 3619784
  13. 1733p. - rafalszastok
  14. 1701p. - Michał Telesz
  15. 1580p. - ssynowiec
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...