• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

przewodnik po informatyce darknetach itd.

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
591 wizyt
pytanie zadane 7 września 2018 w Bezpieczeństwo, hacking przez FanCode300 Początkujący (250 p.)
Witam,  mam pytanie czy w darknetach deepwebach znajde jakies informacje o programowaniu/hackingu ?

Wiem ze byl juz taki temat ale dalej mam watpliwosci
komentarz 7 września 2018 przez NowyUrzydgownig Mądrala (5,090 p.)
Znajdziesz, ale raczej nie ma tam tutoriali jak coś zrobić, a jedynie możesz się spytać ludzi, albo jakieś exploity znaleźć.
komentarz 8 września 2018 przez FanCode300 Początkujący (250 p.)
Dlaczego nie znajde tutoriali? Ktos mi pisal ze sa ale nie dokonca legalne, tylko ze nie rozumiem dlaczego. Aktualnie umiem sporo z informatyki troche javy pythona itp
komentarz 8 września 2018 przez NowyUrzydgownig Mądrala (5,090 p.)
Najprostsza odpowiedź: wejdź i sam zobacz. Wszystkie tutoriale są legalne. Nie legalne są książki w pdf, które można pobrać.
Podasz jakies strony z tutorialami  w darknecie?
Nie znam. Ale jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Ja wyszukiwałbym hasłami top darknet hack forum/ onion hack forum oraz korzystałbym z wyszukiwarek onion pod hasłami hack forum, hackers.
Jezeli juz znalazlem jakies forum, legalne jest zarejestrowanie sie na nim i kupienie poradnika czy placenie to juz lamanie prawa?
Nie mam pojęcia jak sie ma kwestia prawna w przypadku wchodzenia na tego typu strony. Zapytaj forumowiczów w osobnym temacie.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 28 września 2018 przez gakowalski Gaduła (3,080 p.)
Oczywiście, że znajdziesz. Nie będą się one zapewne niczym różnić od materiałów ze "zwykłego" Internetu. Co najwyżej w materiałach o hackingu mogą się trafić jakieś mniej znane exploity a w przypadku programowania może ktoś opublikuje jakieś niejawne informacje o mikrokodach Intela. Ale to nic specjalnie nadzwyczajnego i nie widzę zupełnie sensu w poszukiwaniu tego typu informacji w Darknecie. Mogło mieć to sens może 10 lat temu, ale teraz żyjemy w czasach, w których większość takiej wiedzy jest rozdawana bezpłatnie wszem i wobec a żadna tajemnica nie ukrywa się na długo.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 815 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2017 w Sieci komputerowe, internet przez maksbu23 Użytkownik (730 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 607 wizyt
pytanie zadane 23 marca 2024 w Bezpieczeństwo, hacking przez danice868 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,120 wizyt
pytanie zadane 12 lutego 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez Niepokonana7999 Bywalec (2,310 p.)

93,335 zapytań

142,330 odpowiedzi

322,410 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...