Skończyłem ten kurs tylko w innym mieście i powiem szczerze, że nie poszedłbym na niego jeszcze raz, na Twoim miejscu wykupiłbym sobie kilkanaście kursów na udemy, javastart + 2-3 książki oraz przerobił mnóstwo zadanek na codewars itp. a na koniec wykupił sobie korepetycje 1 na 1 na skype z jakimś doświadczonym programistą, żeby uzupełnić braki czy uzyskać pomoc w pisaniu własnej aplikacji. Za pół ceny nauczysz się duuużo więcej. O samym kursie mam mieszaną opinię, generalnie żeby się faktycznie nauczyć programować przez okres trwania takiego kursu musiałbyś siedzieć minimum 5-6h dziennie codziennie, bo inaczej nie będziesz wstanie przyswoić tej wiedzy w stopniu pozwalającym w miarę swobodnie się nią posługiwać w praktyce. Podczas mojego kursu zdarzyło się kilka osób nie potrafiące praktycznie posługiwać się komputerem, zainstalowanie czy skonfigurowanie jakiegoś programu było dla nich na tyle dużym wyzwaniem, że trenerzy musieli spędzać z nimi po kilkadziesiąt minut na co drugich zajęciach. (a podczas zajęć z gita to nawet całe :D ) Na studiach takie osoby zostaną odsiane podczas pierwszej sesji, a tutaj spowalniały pracę grupy przez cały kurs. Materiał kursu był dobrany raczej dobrze, ale stopień jego omówienia zależał tylko i wyłącznie od trenera a ci byli różni, jedni super, inni tragiczni. Po kilka miesiącach po kursie prace w IT znalazło jakieś 4 osoby + ja, na jakieś 15, z czego tylko 2 zostały junior java developerami. Generalnie bez studiów (w sensie wykształcenia wyższego min. licencjat, nie koniecznie informatycznego) będzie Ci dość trudno znaleźć prace, (uwaga! nie mówię że nie jest możliwe bo zaraz zostanę zasypany komentarzami, że ja nie skończyłem studiów a jestem super seniorem) mówię to na przykładzie obserwacji swoich kolegów z kursu, najlepszy facet na kursie nie miał skończonych żadnych studiów,
nie dostał odpowiedzi nawet na jedno CV mimo, że miał swoje projekty, rozbudowanego githuba itp. Natomiast koleżanka będąca na informatyce zaocznej dostawała zaproszenie na rozmowę z co trzeciego wysłanego CV. Także gorąco polecam Ci jednak studia zaoczne, jeśli połączysz je z pracą własną to możesz nauczyć się naprawdę sporo.