• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

endl wyświetla się na zielono przez co program nie działa

Object Storage Arubacloud
0 głosów
794 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2018 w C i C++ przez mar123cel Nowicjusz (140 p.)
edycja 13 lipca 2018 przez Arkadiusz Waluk

jak naprawawić ten błąd?Co zmienić by zapis był poprawny?

#include <iostream>
#include <windows.h>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main()
{
    for(int i=15; i>=0; i--)

         Sleep(1000);
         system("cls");
         cout<<i<<endl;    <-----o tą linijkę chodzi

    cout <<"JEBUT";
2
komentarz 13 lipca 2018 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Co to znaczy "wyświetla się na zielono"? XD
komentarz 13 lipca 2018 przez mar123cel Nowicjusz (140 p.)

no bo powinno być na czarno jak zwykły tekst a jest koloru zielonego

 

komentarz 13 lipca 2018 przez niezalogowany
Na czarno napewno nie, bo endl to nie jest zwykły tekst, tylko manipulator strumienia, który wstawia znak końca linii. Kolorowanie składni zależy od rodzaju skórki w edytorze. Tak BTW, po co ci windows.h?
komentarz 13 lipca 2018 przez MetGang Nałogowiec (34,360 p.)

Zmień edytor, weź kredyt ;)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 13 lipca 2018 przez damianeqe Gaduła (4,380 p.)
Moim zdaniem int i jest już niewidoczne w cout i dlatego wywala Ci błąd. Chyba że nie wkleiłeś klamerek na forum dla fora.
komentarz 13 lipca 2018 przez mar123cel Nowicjusz (140 p.)
nie klamerki są tylko jedna mi się uciełaprzy kopiowaniu
komentarz 13 lipca 2018 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Nawiasy klamrowe dla pętli `for`
0 głosów
odpowiedź 13 lipca 2018 przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
#include <iostream>
#include <windows.h>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main()
{
    for(int i=15; i>=0; i--)
    {
         Sleep(1000);
         system("cls");
         cout<<i<<endl;    <-----o tą linijkę chodzi
    }

    cout <<"JEBUT";
}

Wklej ten kod.

komentarz 13 lipca 2018 przez mar123cel Nowicjusz (140 p.)
teraz błąd wyświetla się przy returnie
komentarz 13 lipca 2018 przez mar123cel Nowicjusz (140 p.)
spróbuje jeszcze raz to napisać

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 630 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2020 w C i C++ przez N0rman Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 329 wizyt
pytanie zadane 12 października 2021 w C# przez dave91 Początkujący (480 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 1,065 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2016 w C i C++ przez Tricko Nowicjusz (120 p.)

92,634 zapytań

141,505 odpowiedzi

319,883 komentarzy

62,015 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...